Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Astronomisk husleje på Strøget kvæler traditionsrig modeforretning

Billedet er fra Stampes Instagramprofil.
Monday den 19 February 2018 kl. 09:47 - Kilde: Business

De høje huslejepriser på Strøget har tvunget en familieejet modevirksomhed til at forlade deres lokaler efter tre generationer.

En husleje på næsten 3 millioner kroner. Så meget koster det at ligge i den gode ende af handelsgaden Strøget i København. Det er nu blevet for meget for pelshuset Stampe, der ellers har ligget i det område i 40 år. Det skriver Business.

Virksomheden blev grundlagt i 1946 og drives i dag af tredje generation med Michael Stampe som administrerende direktør.

Flytter længere væk

Butikken ligger lige nu i den del af Strøget, der hedder Østergade, men den støt stigende husleje betyder, at virksomheden flytter ned i den ene af Strøget, hvor huslejen er lavere.

- Når huslejen bliver højere og højere, bliver det et problem, at vi mest tjener penge i vintersæsonen. Det er nemmere for modebutikkerne, der har produkter at sælge året rundt, siger Michael Stampe og fortsætter:

- Beslutningen har været et par år undervejs. Udgifterne har været for høje længe. Når man driver butik, skal man gerne have mere ud af det end blot at betale til en husvært.

Flagskibsbutikker med stort budget

Det er de mange, store, internationale brands, der presser huslejen op. For de skal ikke nødvendigvis have overskud i deres flagskibsbutikker, som suppleres af salg på nettet. 

- Der er udenlandske og danske flagship-butikker, som har et ganske anseligt reklamebudget proppet ind i deres villighed til at betale leje. Det er vigtigt for dem at ligge der i disse internettider. Butikkerne behøver ikke at give overskud, siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef hos Nybolig Erhverv.

- Den anden type butik er dem, der tænker med kasseapparatet. De skal tjene penge på at ligge der og have en drift til at køre rundt. Det går rigtigt godt for flagship-butikkerne, mens kasseapparattypen har det mindre godt, forklarer han.

 LÆS OGSÅ: Butikker på Strøget fanget af huslejefidus

Læs hele artiklen på Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD