Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Coronakrisen har også ramt søgeresultaterne på Google"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Butikker på Strøget fanget af huslejefidus

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 9 december 2015 kl. 09:10 - Kilde: Finans.dk

En særlig huslejefidus presser priserne op på erhvervsejendomme på Strøget i København. Dansk Erhverv vil ændre lovgivningen.

Når huslejen stiger for de butikker, der lejer sig ind i lokaler på Strøget, så stiger prisen også på selve ejendommen. Det har en række ejere af butiksejendomme på Strøget fundet ud af, og det har betydet, at de har udviklet en ny fidus. Det skriver Finans.dk.

Finans har fået fat i dokumenter, som viser, at udlejere i flere tilfælde har skjult store huslejerabatter. Eksempelvis har den britiske kapitalfond, Cubic Property Fund, krævet at Synoptik skulle betale 60 procent mere i husleje i Synoptiks butik på Købmagergade. Det krav blev rejst, fordi tøjbutikken Benetton angiveligt skulle betale en højere husleje i naboejendommen. 

Men det springende punkt er så, at Cubic Property Fund selv var med til at give Benetton en betydelig rabat for at skrive under på lejekontrakten. Rabatten har bare været hemmelig. På den måde har det set ud som om, at Benetton har betalt en højere husleje, og det kan så presse de andre huslejepriser op og derved også prisen på ejendommen.

Kritik fra Dansk Erhverv

Finans har ikke kunne få en kommentar fra hverken Cubic Property Fund, Synoptik eller Benetton. Til gengæld vil Dansk Erhverv gerne udtale sig om den smarte metode.

Her er man nemlig ikke imod at give huslejerabatter, men rabatterne skal frem i lyset, mener markedsdirektør Henrik Hyltoft. Han vil derfor gerne ændre loven, så det bliver muligt at kræve offentlighed omkring rabatterne.

- Hvis en udlejer i gaden har lavet nogle kreative numre med store huslejerabatter, giver det et højere lejeniveau på den enkelte ejendom. Hvis det så bliver brugt af andre udlejere til at sige, at nu er markedslejen i området steget, kan det føre til, at huslejen bliver hævet for andre butikker, uden at de får rabatterne med, siger Henrik Hyltoft til Finans.dk.

LÆS OGSÅ: Fond opkøber endnu en ejendom på Strøget

Læs hele artiklen på Finans.dk


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD