Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Zara-ejer lever op til forventningerne

Foto: detailfolk.dkThursday den 17 September 2015 kl. 09:59 af: Søren Duran Duus

Spanske Inditex, der blandt andet ejer Zara-koncernen, viser fremgang på flere områder.

Helt som analytikerne havde forventet kan ejeren af den spanske kæde Zara vise fremgang i det forskudte regnskabsår, hvor der er blevet gjort status over første kvartal.

Den spanske tekstilkoncern Inditex, der blandt andet ejer tøjmærket Zara, har leveret et regnskab, der lå i pæn overensstemmelse med analytikernes forventninger, skriver Bloomberg Business og Ritzau Finans.

I første kvartal leverede selskabet et Ebitda-resultat (driftsresultat før driftsafskrivninger og goodwillafskrivninger) på 1,97 milliarder euro mod ventede 1,96 milliarder euro og et nettoresultat på 1,17 milliarder euro mod ventede 1,16 milliarder euro.

Tekstilselskabet med egne butikker i blandt andet Danmark solgte i første kvartal for 9,42 milliarder euro, hvilket var helt i overensstemmelse med analytikernes forventninger. Samtidig forbedrede selskabet dets bruttomargin til 58,1 procent fra 57,98 procent.

I gennemsnit har Inditex over de seneste fem år åbnet mere end 400 butikker om året, skriver Bloomberg Business.

LÆS OGSÅ: Zara rykker ind i københavnsk shoppingcenter

Fire butikker i Danmark

Den første Zara-butik i Danmark åbnede i år 2000 i København. Siden ekspansionen til Danmark har spanske Zara blandt andet også åbnet butikker i Sverige og Norge (2006).

Som tidligere omtalt her på detailfolk.dk åbnede Zara i april sin første butik uden for København. Det skete i Odense. Udover i den fynske hovedstad har Zara tre butikker i Danmark - en i stormagasinet Field's i Ørestaden, en i stormagasinet Fisketorvet i København og en på Strøget i København.

Zara kunne sidste år melde om tilbagegang i Danmark, mens Inditex, der står bag kæden, globalt set har stor fremgang på både top- og bundlinje.

LÆS OGSÅ: Zara åbner første butik uden for KøbenhavnFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD