Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Ungt modebrand vinder Salling Fashion Award og pop-up butik

Mandag den 8 maj 2017 kl. 10:30 af: Dennis Clausager

Der var både ære, pengepræmie og muligheden for pop-up-butik på spil, da den første vinder af Salling Fashion Award skulle kåres.

Det blev det unge moderband Lakor, der blev vinderen af den første udgave af Salling Fashion Award, der blev fundet under Headstart Fashion Awards fredag aften.

Udover æren kunne virksomheden også glæde sig over en pengepræmie på 30.000 kr. samt en pop-up-shop i Sallings stormagasiner i Aarhus og Aalborg. Det river Salling i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed og nytænkning

Nytænkende, forfriskende og humoristisk er nogle af de rosende ord, som blev gentaget, da direktøren for Salling, Marianne Bedsted, fredag aften løftede sløret for den første vinder af Salling Fashion Award under Headstart Fashion Awards 2017.

Det unge modebrand Lakor imponerede juryen med en nytænkende tilgang til mode og branding samt en insisteren på at gøre en forskel inden for bæredygtighed i branchen. Helt fortjent, ifølge Marianne Bedsted, der er ikke i tvivl om, at juryen har fundet den rigtige vinder.

- Først og fremmest stor tillykke til Lakor, som er en fortjent vinder af Salling Fashion Award. De lever fuldt op til alle kriterierne til den første vinder af Salling Fashion Award. Vi glæder os derfor til at byde dem velkommen i vores stormagasiner, hvor de vil få en nytænkende og kreativ pop-up-shop, som vores kunder med rette kan se frem til, siger Marianne Bedsted.

Rødder i surfmiljøet

Lakor har sine rødder i surfmiljøet og er inspireret af forskellene mellem den idylliske danske vestkyst og de moderne tilværelser i urbane områder, hvor stilen er et kontrastfyldt sammenstød, som forsøger at gøre Udkantsdanmark cool.

Derudover adskiller Lakor sig ved at tage bæredygtighed alvorligt, blandt andet ved at give 25 kr. i pant, hvis kunderne leverer deres brugte tøj tilbage i deres butik. Samtidig er deres butik i Latinerkvarteret i Aarhus udelukkende opbygget af drivtømmer og genbrugstræ.

Lys fremtid

Det var en enig jury med flere velkendte navne, som kunne lade Lakor blive hyldet som vinder af Salling Fashion Award. Blandt medlemmerne var Mark Tan, moderedaktør for Euroman Frederik Lentz Andersen, modeblogger Marie Jedig, marketingschef i Salling Birthe Wiberg og direktør for Headstart Fashion Christian Chapelle.

- Lakors tilgang til design er humoristisk, cool og forfriskende. Med en stærk brandidentitet og storytelling er Lakor et oplagt valg som vinder af Salling Fashion Awards, og et brand, jeg spår en lys fremtid, siger Marie Jedig og bliver suppleret af Birthe Wiberg, der er marketingschef i Salling:

- Lakor er et ungt modebrand, som har leveret en eksemplarisk indsats inden for bæredygtig fashion med handling bag ordene. De er med til at sætte en ny standard i branchen, og suppleret med deres nytænkende tilgang til fashion er det fuldt fortjent, at de vinder Salling Fashion Award, siger hun.

De nominerede brands blev vurderet på kriterierne innovation og nytænkning, kvalitet og håndværk, bæredygtighed, potentiale og ambitioner samt virksomhedens idé. Lakor var nomineret til prisen sammen med H20, Agurk, Leon Louis, Norr, Rodtnes og Nature Footwear.

LÆS OGSÅ: Her er vinderne af årets detailpriser 2017Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD