Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Travlt rekordår giver Jysk et hak i indtjeningen

Foto: JyskFredag den 22 november 2019 kl. 09:32 af: Kristian Holgersen

- På godt og ondt har det været et af de mest begivenhedsrige år i Jysks historie, siger topchefen. Han kan præsentere nye nøgletal.

Et 40-års jubilæum, en fusion mellem Jysk Nordic og Dänixhes Bettenlager, åbningen af 175 nye butikker og afsked med stifteren Lars Larsen.

Listen over begivenheder fra det seneste regnskabsår er lang, skriver Jysk i en pressemeddelelse, hvor en række nøgletal bliver lagt frem.

- Når jeg ser tilbage på regnskabsåret 2018/19, må jeg konstatere, at det på både godt og ondt har været et af de mest begivenhedsrige år i Jysks historie, siger Jan Bøgh. Han er topchef i Jysk.

De mange nye butikker har - sammen med en markant kundetilgang - været med til at hjemføre 28,3 milliarder kroner i omsætning. Det er både rekord og en forbedring på over seks procent i forhold til sidste år.

Mister indtjening

Så meget fart er der ikke på indtjeningen. Årets overskud lyder på 2,3 milliarder kroner - en nedgang på godt 7 procent.

Men det tager topchefen ganske roligt uden nervøse svedperler på panden, for udviklingen kommer helt som ventet.

- Det skyldes blandt andet meget store lønstigninger i Central- og Østeuropa, samt væsentligt højere distributionsomkostninger både i forhold til transporten fra lager til butik og direkte distribution til kunderne, siger Jan Bøgh og fortsætter:

- Samtidig har vi foretaget meget store investeringer. Både i form af IT, der skal sikre, at Jysk er blandt de bedste, når det gælder muligheder for online shopping, og i form af åbningen af et nyt distributionscenter i Bozhurishte i Bulgarien, etablering af rekordmange nye butikker og åbningen af Jysk i Irland.

Overvejer navneskifte

Beslutningen om at samle Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager i én samlet koncern kommer også til kræve investeringer i de kommende år.

Men det giver også nye muligheder.

- Landene under Dänisches Bettenlager har været præget af et sortiment tilpasset det tyske marked, siger Jan Bøgh.

- Ved at tilbyde kunderne i blandt andet Italien, Frankrig og Spanien endnu mere skandinavisk design kanvi forhåbentlig løfte opfattelsen af JYSK og øge tempoet for ekspansion i de lande, fortsætter han.

Ifølge Finans overvejer Jysk at samle alle sine butikker under navnet Jysk. Allerede nu er der planer for det østrigske marked, mens man er mere afventende, når det kommer til de næsten 1000 butikker i Tyskland.

LÆS OGSÅ: Jysk deler bonus ud til de ansatte i butikkerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD