Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Tøjmilliardær taber sag om millioner til kendt café

Café Norden i København med facader ud til Amagertorv og Østergade
Foto: Google MapsTuesday den 6 October 2015 kl. 11:33 af: Søren Duran Duus

Bestseller-rigmand Troels Holch Povlsen led tirsdag nederlag i Østre Landsret – og må ikke hæve den årlige husleje for Café Norden til knap 10 millioner kroner.

Det må du ikke!

Sådan lød essensen af den afgørelse, som Bestseller-rigmand Troels Holch Povlsen tirsdag modtog i Østre Landsret.

Dermed får den kendte mangemilliardær ikke lov til at hæve den årlige husleje for den mondæne Café Norden på Strøget i København til knap 10 millioner kroner fra den nuværende husleje på 6,7 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmagasinet Finans.

Som Berlingske Business kunne fortælle forleden, og som omtalt her på detailfolk.dk, tabte Troels Holch Povlsen første runde i Københavns Byret, men ankede sagen til Østre Landsret.

Troels Holch Povlsen fra modehuset Bestseller ejer ejendommen på Strøget i København, hvor Café Norden med facader ud til Amagertorv og Østergade lejer sig ind.

Efter at have været på kollisionskurs i flere år var både ejer Troels Holch Povlsen og lejer Flemming Holm Knudsen i 2012 med i forhandlinger med det italienske modehus Prada, som var interesseret i at overtage Café Nordens lejemål i Holch Povlsens ejendom.

Prada var ifølge Berlingske Business klar til at betale Flemming Holm Knudsen 60 millioner kroner for at overtage cafélokalerne og ombygge dem til en fashionabel Prada-butik i to etager. Men aftalen med Prada gik i vasken, da Flemming Holm Knudsen hævede prisen voldsomt i anden omgang.

Fra 50 til 100 millioner kroner

Flemming Holm Knudsen forlangte pludseligt, at Prada skulle betale 100 millioner kroner i stedet for 60 millioner kroner. Få måneder tidligere havde han hævet prisen fra 50 millioner kroner til 60 millioner kroner, hvilket Prada accepterede, men hans krav om 100 millioner kroner ødelagde handlen.

I maj 2013 opgav Troels Holch Povlsen at nå til enighed med Flemming Holm Knudsen om huslejestriden og lagde sag an mod Café Norden. En sag, som Troels Holch Povlsen altså tabte definitivt i Østre Landsret, fordi landsretten mener, at lejetilbuddet fra Prada var over markedsprisen.

For som Østre Landsret blandt andet skriver i dommen:

- Det lægges endvidere til grund, at Prada i 2012 var villig til at betale en særlig høj leje for lejemålet. Efter bevisførelsen finder landsretten imidlertid, at denne villighed beroede på et individuelt ønske om optimal eksponering ved markedsføringen af et særdeles eksklusivt High end-brand, og det er ikke godtgjort, at tilsvarende liebhaverinteresser regelmæssigt ville være repræsenteret på markedet.

Troels Holch Povlsen skal ifølge dommen betale sagens omkostninger. 

LÆS OGSÅ: Tøjmilliardær og kendt café strides om mange millionerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD