Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Tesco i historisk milliardtab

Foto: TescoWednesday den 22 April 2015 kl. 10:47 af: Freja Thorbech

Den britiske supermarkedsgigant kommer ovenpå et år med bl.a. en stor regnskabsskandale ud med sit værste resultat nogensinde.

Et underskud før skat på 6,4 milliarder pund, eller hvad der svarer til 66,4 milliarder danske kroner.

Det er, hvad den britiske supermarkedsgigant Tesco kommer ud med i forbindelse med offentliggørelsen af de foreløbige resultater for 2014/15.

Ifølge flere britiske medier er resultatet det værste i supermarkedgigantens 96-årige historie. Det skyldes især en nedskrivning på 7 milliarder pund (72,7 milliarder kroner), herunder en nedskrivning på 4,7 milliarder pund (48,8 milliarder kroner) på ejendomsværdien af Tescos butikker i Storbritannien. Det skyldes ifølge regnskabet udfordrende forhold i branchen og faldende overskud.

Omsætningen for hele regnskabsåret går tilbage til 69,7 milliarder pund (723,6 milliarder kroner), men Tesco vælger i regnskabet selv at fokusere på en stigning i like-for-like salget i fjerde kvartal.

Regnskabsskandale spøger fortsat

Tesco er fortsat påvirket af den regnskabsskandale, som kom frem i starten af september, da det blev afsløret, at dagligvarekæden havde vurderet sin indtjening 2,4 milliarder danske kroner for højt. Senere måtte Tesco lægge yderligere 122 millioner kroner til den fejlkonto. Otte ledende medarbejdere har været suspenderet i sagen og SFO, der er den britiske pendant til det danske bagmandspoliti, har åbnet en strafferetslig efterforskning af Tescos regnskabspraksis.

LÆS OGSÅ: Tesco risikerer sigtelser oven på regnskabsskandale

- Det har været et meget svært år for Tesco. De resultater, vi har offentliggjort i dag, afspejler en forværring af markedet og mere markant en udhuling af vores konkurrenceevne i de seneste år. Vi har stået over for denne virkelighed, forsøgt at sætte en streg over fortiden og er begyndt at genopbygge, og vi er allerede begyndt at se tidlige opmuntrende tegn på baggrund af det, vi har gjort indtil nu, siger topchef Dave Lewis i en kommentar til tallene.

Dave Lewis kom til den britiske gigant ovenpå regnskabsskandalen, og han kunne i november offentliggøre en turnaround-plan, der blandt andet har betydet butikslukninger, en anderledes ledelsesstruktur og prisnedsættelser.

LÆS OGSÅ: Tesco lukker butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD