Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Simpel it kan bremse butiksdøden

Foto: humac.dkWednesday den 12 September 2012 kl. 11:28

Simple it-systemer til små butiksejere. En ny og billig løsning, der kan effektivisere butiksdriften lanceres om et halvt år og begejstrer eksperter.

Pressede butiksejere får nu en hjælpende virtuel hånd til at styre butikken.En lille investering kan fremover være nok til at redde de små butikker fra den lukkepest, der hastigt spreder sig. 

Det skriver Børsen.

It-systemer har længe styret lager, salg og markedsføring hos de større kæder og webbutikker. Systemerne findes også til mindre butikker, men de er tit for dyre i forhold til nytteeffekten, vurderer Torben Rune, der som et privat projekt har udviklet et it-system til sin kones butik Créme Brúlée i Nykøbing Falster - og som  inden længe bliver lanceret i større stil.

Via en ipad kan man følge med i bl.a. ekspeditioner, salg og lagerstatus hjemmefra.

Eksperter tror på redningskrans

 Det vækker begejstring hos eksperter.

- Det kan helt sikkert hjælpe butikker til at få en mere effektiv drift. Og derfor vil flere overleve, siger Lotte Engbæk, der er fødevarepolitisk chef hos Dank Erhverv, til Børsen.

Adm. direktør i Retail Intitute Scandinavia, Henning Bahr, ser også det nye it-system som en kæmpe mulighed.

- Jeg synes, det er en kæmpe god nyhed til de mindre butikker, fordi de trods alt skal investere et vist beløb i butikssystemer. Og hvis det her kan være med til at give dem en identitet og få kunderne til at anbefale butikken til vennerne, så er butikkerne jo inde i den gode cirkel, hvor markedsføringsudgiften jo også falder, fordi det er kunderne, der skaffer flere kunder, siger han til Børsen.

Og det er der hårdt brug for. En særkørsel som Danmarks Statistik har kørt for Børsen viser nemlig, at kun hver tredje butik, der blev åbnet i 2005, er i live fem år efter.

(Børsen)Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD