Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Sådan er profilen på den gennemsnitlige butikstyv

Foto: colourbox.dkMonday den 26 June 2023 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Ud fra alle de registrerede butikstyverier i 2022 er det muligt at tegne et billede af den gennemsnitlige tyv.

Der bliver registreret flere og flere butikstyverier, viser den årlige rapport fra Crimestat, som bliver til i et samarbejde mellem Dansk Erhverv og detailhandlen.

De mange data i årsrapporten kan bruges til at give et billede af den gennemsnitlige butikstyv, lyder det fra fagchef i Dansk Erhverv, Henrik Sedenmark.

- Ud fra vores tal kan vi sige, at den typiske butikstyv, foretager sit tyveri om mandagen omkring kl. 17 i Aarhus. Han er en 39-årig mand, som tager en indkøbskurv på vej ind i supermarkedet, som han fylder lidt varer i – som enhver anden kunde, siger han og fortsætter:

- Med sig har han også en rygsæk, som han, mens ingen kigger, smider varer i. Han tager måske et par dyre deodoranter, en pose kaffe og nogle pakker kylling. På vej op til kassen stikker han en dåsecola og en pose slik i lommen.

- Herefter går han enten op og betaler for de få varer, han har liggende i kurven, eller stiller kurven fra sig og går forbi kassen uden at betale. Inden han når ud af butikken bliver han pågrebet af en butiksdetektiv, der har set ham fylde tasken og lommerne med varer for 900 kroner, siger Henrik Sedenmark.

I 2022 steg antallet af butikstyverier med 16 procent i 2022, viser tal fra Crimestat.

De fleste butikstyverier skete i København, men de største stigninger findes andre steder. I Nordjylland blev der rapporteret 42 procent flere butikstyverier i 2022, mens stigningen er endnu større i Østjylland med 44 procent.

LÆS OGSÅ: Butikstyverier bliver kaldt stærkt bekymrendeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD