Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Rema 1000 vinder pris for innovation

Friday den 20 May 2016 kl. 09:20 af: Lise Møller Schilder

Innovation kan være mange ting, blandt andet at skille sig af med gamle detail-vaner, som Rema 1000 har gjort.

Innovationsprisen ´Den dybe tallerken' er i år gået til Rema 1000. Prisen uddeles af Dansk Fødevareforum og den gives til Rema 1000 for kædens mangeårige kamp mod madspild. 

Rema 1000 har blandt andet afskaffet mængderabatter, introduceret brød og kød i mindre pakker for at imødekomme de 1,5 millioner singler i Danmark, og så har discountkæden givet donationer af overskudsmad til hjemløse.

- Rema 1000 får prisen for sit stærke, stædige og kontinuerlige fokus på madspild. Kæden har udvist mod til at påtage sig pionerrollen og engagere sig i kampen mod madspild. Gode holdninger er forvandlet til handling. Det vil vi gerne belønne, siger Karen Hækkerup, der er Landbrug & Fødevares administrerende direktør.

Stolt Rema-chef

Indkøbs- og marketingsdirektør i Rema 1000, Anders René Jensen, glæder sig over, at butikkens initiativer nu bliver belønnet med en innovationspris.

- Det bekræfter os i, at vi er på rette vej. Da vi begyndte vores arbejde i 2008, gik vi virkelig imod traditionerne i dansk dagligvarehandel. Dengang handlede det hele om at få forbrugerne til at købe så meget som muligt – uanset, om de kunne bruge det eller ej, siger han og uddyber:

- I dag er madspild virkelig kommet på dagsordenen, og den her pris motiverer os til at fortsætte arbejdet, så vi kan bidrage til at få mindsket madspild endnu mere de kommende år.

I dag kører Rema 1000 de varer, hvor indpakningen er gået i stykker, når de når det centrale varelagre, til ’Projekt Hjemløs’ i København. I 2015 betød det, at 33 tons fødevarer kom hjemløse til gode i stedet for at blive smidt ud.

LÆS OGSÅ: Her er vinderen af E-handelsprisen 2016Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD