Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Rema 1000 sælger butiksejendomme for milliarder

Foto: detailfolk.dkTuesday den 12 January 2021 kl. 09:39 - Kilde: Børsen

En stribe af Rema 1000’s danske butiksejendomme kommer på nye hænder gennem to handler, der løber op i et milliardbeløb.

OBS: Historien er opdateret 11.30 - tidligere var kun den ene handel omtalt.

Rema 1000 i Danmark har solgt en lang række butiksejendomme i to handler, som i alt beløber sig til små tre milliarder kroner, skriver Børsen.

Britiske Savills Investment Management køber 43 butiksejendomme for lidt over en milliard kroner, mens ejerne af Rema 1000 - norske Reitan - køber 19 butiksejendomme og et logistikcenter for 1,7 milliarder kroner.

- Vi skal fokusere på det, som vi er bedst til, nemlig at drive handelsvirksomhed siger Henrik Burkal til Børsen. Han er adm. direktør i Rema 1000.

- Det er ikke, om vi lejer eller ejer den butik, som kunderne handler i, men at butikkerne har de rigtige varer til de rigtige priser, fortsætter han.

Konkurrent på jagt efter ejendomme

Mens Rema 1000 sælger ud af deres ejendomme, har Coop valgt en anden strategi. Den konkurrerende dagligvarekoncern er i stedet begyndt at gå på opkøbsjagt i de ejendomme, hvor butikkerne ligger.

- Vi vil gerne eje de ejendomme, der er vitale for vores infrastruktur. Og vi mener, at retail og real estate er tæt forbundet. Derfor vil vi på langt sigt og under de rette markedsvilkår købe nye ejendomme, hvorfra vi selv driver butikker, sagde Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop, tilbage i november.

Coop har i 2019 og 2020 brugt 1,5 milliarder kroner på ejendomme.

Blandt de seneste eksempler er et ejendomskompleks på Nørrebrogade i København, som Coop netop har købt for godt 300 millioner kroner. Det skal give albuerum til at gøre butikken - en Kvickly - endnu bedre.

LÆS OGSÅ: Ejendomsejere ser presset detailhandel: Lejepriserne falder

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD