Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Rema 1000-direktør om succesfuld app: - Det er syret

Thursday den 23 January 2020 kl. 10:29 af: Kristian Holgersen

For tre år siden sendte Rema 1000 en app på gaden, hvor kunderne kunne købe ind for hinanden. Det er langt mere populært end ventet.

At lade kunderne hente og bringe varer ud for hinanden har indtil videre været en succes, skriver Rema 1000 i en pressemeddelelse.

Tre år efter lanceringen af konceptet kan discountkæden tælle 100.000 lokale indkøbere, mens 250.000 danskere har downloadet den tilhørende Vigo-app.

- Det er syret, hvad vi har fået sat gang i, siger Jesper Bove-Nielsen til Fyens.dk. Han er direktør for Vigo.

- Før vi gik i luften, havde vi en ambition om, at det ville være skønt at få 10.000 til at melde sig som frivillige indkøbere, der ville hjælpe andre med at handle, fortsætter han.

Overraskende udvikling

Helt konkret kan en kunde bestille varer fra Rema 1000 gennem Vigo-appen, hvorefter en anden kunde tager orden, handler ind og leverer varerne til hoveddøren.

Motivationen for at tage et ekstra indkøb med, når man alligevel er i butikken, har været overvældende stor, melder Rema 1000. Og de kunder, der melder sig som indkøbere, er langt mere forskellige end først antaget.

- På forhånd havde vi en ide om, at det ville være unge på vej hjem fra sport eller skole, som måske tog en pose med for en ældre kunde, men det viser sig, at det i langt flere tilfælde er de ældre, der står klar til at levere varer ud, siger Jesper Bove-Nielsen.

Mellem 80 og 90 procent af alle indkøb bestilles og leveres samme dag. Det vidner om en kollektiv fællesskabsfølelse, hvor kunder tager ansvar og handler for hinanden, skriver Rema 1000 i pressemeddelelsen.

Populært uden for de store byer

Cirka 60 procent af ordrerne leveres til fods, mens cirka 30 procent sker på cykel og kun cirka 10 procent i bil. 

- Da vi lancerede Rema 1000 med Vigo, gjorde vi det landsdækkende fra start, men vores tanke var, at det nok ville tage fart i storbyerne, hvor butikkerne ligger tættere på kunderne, siger Jesper Bove-Nielsen og fortsætter:

- Vi kan dog se, at det har fået succes i nogle helt uventede områder af Danmark, hvor aktiviteten er stor.

Der er 343 REMA 1000-butikker i Danmark.

LÆS OGSÅ: Rema 1000 indgår ny aftale efter massiv efterspørgsel

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD