Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Kæde råbte op om manglende støtte: Nu åbner butikkerne igen

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 14 april 2020 kl. 09:33 af: Kristian Holgersen

Efter en lille måned åbner en stor butikskæde en god del af butikkerne igen. Det er de langtfra alene om.

Hverdagen vender så småt tilbage i den familieejede kæde Bahne, hvor ni strøgbutikker åbner igen tirsdag formiddag.

Lige over halvdelen af kædens i alt 21 butikker vil dog fortsat være lukket land for kunderne, fordi de har adresse i storcentre, som ikke er en del af første etape af regeringens plan for at genåbne samfundet.

- Danmark er så småt ved at åbne op igen. Alle sikkerhedsforanstaltninger er på plads, og det er blevet hverdag. Derfor synes vi, det er rigtigt at åbne vores strøgbutikker nu, skriver Bahne på Facebook.

Under coronakrisen har direktøren - Jacob Bahne - været ude at kritisere regeringens hjælpepakker. Det har nemlig ikke været muligt at få fuld kompensation for kædens tvangslukkede butikker, fordi andre dele af Bahne stadig har kørt videre under samme cvr-nummer.

- Lad os nu få rettet denne administrative fejl. Intentionen fra regeringens side er klar: 100 procent kompensation, når en virksomhed er ramt af forbud og må lukke, skriver Jacob Bahne på LinkedIn.

- For detailkæderne kan det nemt ordnes, f.eks. ved at udlejerne søger kompensation på vegne af lejerne. De kan så give lejefrihed og dermed er omkostningen væk og vil ikke blive kompenseret i andre hjælpepakker, fortsætter han.

Åbner legetøjsbutikker igen

Samtidig har koncernen Salling Group valgt at puste liv i flere af sine legetøjsbutikker i BR-kæden igen. De har været lukket ned siden 26. marts.

- På baggrund af myndighedernes seneste udmeldinger holder vores 17 største BR-butikker igen åbent fra og med tirsdag den 14. april, skriver BR på Facebook.

- De 17 åbne butikker har alle en størrelse, der gør, at vores gæster kan følge myndighedernes anbefalinger og holde god afstand til hinanden - og dermed føle sig trygge i vores butikker, fremgår det af opslaget.

I det hele taget lader det til, at detailhandlen er ved at vågne. Flere butikker har besluttet at byde kunderne velkommen igen, lyder meldingen fra regionale medier som Randers Amtsavis og Vejle Amts Folkeblad.

LÆS OGSÅ: Flere butikker åbner igen: - Hård kamp for overlevelseFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD