Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Politisk uenighed giver en mandag uden mundbind for butiksansatte

Foto: detailfolk.dkFredag den 26 november 2021 kl. 09:49 - Kilde: DR

Indtil videre slipper de butiksansatte for mundbind. Folketingets Epidemiudvalg kunne ikke enes om en løsning ved torsdagens forhandlinger.

Mandag morgen bliver de ansatte i landets butikker ikke mødt af krav om at bære mundbind. Det står klart efter torsdagens møde i Folketingets Epidemiudvalg, skriver DR.

Flere partier talte for lade de butiksansatte slippe for mundbindet, men det var ikke muligt at finde et flertal for en endelig løsning. Derfor skal Folketingets Epidemiudvalg mødes igen i næste uge for at drøfte sagen.

- Det er ret uoverskueligt for de ansatte, og derfor skal vi prøve at finde nogle andre og bedre løsninger for dem, siger Kirsten Normann Andersen, sundhedsordfører for SF, til TV2 News ifølge Fødevarewatch.

Kunderne slipper dog ikke for at skulle bruge mundbind i butikkerne fra på mandag. Det kunne et politisk flertal godt blive enige om.

Unødvendigt indgreb

Fagforeningen HK Handel var hurtige til at bede om fritagelse for mundbind, da det kom frem, at regeringen ville skærpe restriktionerne for at bekæmpe den stigende smitte i samfundet.

De har nu også opbakning fra Fagbevægelsens Hovedorganisation, der repræsenterer 1,3 millioner lønmodtagere.

- Vi har netop været med i en aftale om, at arbejdsgiverne kan kræve coronapas af de ansatte for at skabe tryghed på arbejdspladsen - og blandt kunderne, siger formand i FH, Lizette Risgaard, i en pressemeddelelse.

- Når vi ved, at de ansatte enten er vaccinerede eller testede, så burde det ikke være nødvendigt også at pålægge dem mundbind. Man skal huske på, at de ansætte skal have mundbindet på hele dagen. Det er efter min mening unødvendigt indgribende, når vi har coronapas, siger Lizette Risgaard.

LÆS OGSÅ: Lad de ansatte i butikkerne slippe for mundbind

Læs hele artiklen på DR


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD