Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Opråb fra en frustreret butiksejer går viralt

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 19 november 2019 kl. 11:43 af: Kristian Holgersen

En butiksejer er tæt på at give op. Det er for svært at kæmpe mod nethandlen, lyder hendes opråb på de sociale medier.

I Silkeborg har mange butikker svært ved at løbe rundt, og det skyldes i høj grad, at kunderne bruger deres penge i netbutikkerne.

Sådan lyder advarslen fra butiksejer Käthe Bundgaard i en video på Facebook. Den har i skrivende stund fået næsten tusind delinger, mens medier som Ekstra Bladet og TV Midtvest har taget historien op.

Käthe Bundgaard egen tøjbutik - Bundgaards’ - kan meget vel være på vej mod at lukke, hvis ikke forbrugerne snart ændrer vaner, mener hun.

- Vi har haft en voldsom tilbagegang af salget og må se langt efter kunderne. Nu ser vi julen an, men hvis der ikke sker en positiv udvikling fra nu og i de kommende måneder, så kaster jeg håndklædet i ringen, så vil jeg ikke mere, siger hun i videoen.

For at komme udviklingen i møde har Käthe Bundgaard åbnet en butik på nettet, men det er svært at hamle op mod internationale spillere som Zalando.

- Kære kunder. Husk, at når I køber ind på udenlandske webshops, så sender I penge direkte ud af vores land, siger hun.

Tager afstand fra video

Men det er ikke alle i Silkeborg, som bakker om opråbet fra Käthe Bundgaard. Faktisk tager medejeren af butikken Laura Thomsen Luxury direkte afstand i et opslag på Facebook.

- Vi kan på ingen måde genkende det billede, den lokale forretningskvinde giver af byen, hvilket vi ikke er alene om, skriver Henrik Thomsen.

- Og vi tager skarpt afstand fra flere udtalelser, der finder sted i det omtalte opslag, hvor det fremgår, at budskabet er en fælles holdning butikkerne imellem, fortsætter han.

Handelslivet skal nok klare sig - både i Silkeborg og i andre byer - hvis butikkerne altså er dygtige nok, mener Henrik Thomsen.

- De store stærke internationale webshops vil forblive, ligesom de små butikker også vil overleve, hvis de formår at udvikle og indordne sig og bruge de moderne værktøjer, man har til rådighed, skriver han.

Handelsforening: Ikke et nyt fænomen

I foreningen Handel Silkeborg kan formanden derimod godt følge Käthe Bundgaards udlægning.

- Hun er på knæ og siger ligeud, at det er sidste skud i bøssen, siger Frank Borch-Olsen til Ekstra Bladet.

- Det er ikke et nyt fænomen, men det er en trist udvikling, som vi ser også i omegnsbyer som Kjellerup og Them, fortsætter han.

På landsplan er mere end hver tiende butik - 11,3 procent - forsvundet fra gadebilledet siden 2008. Det viser tal fra Dansk Erhverv ifølge Ekstra Bladet og TV Midtvest.

LÆS OGSÅ: Butikker lukker på stribe: Bliver presset af sociale medierFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD