Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Nyt om navne: Arnold Busck-direktør runder 50 år

Helle Busck Fensvig foran en buste af sin oldefar, Arnold Busck, som i 1986 grundlagde virksomheden af samme navn
Foto: Arnold BusckWednesday den 12 August 2015 kl. 11:08 af: Christina Wex og detailfolk.dk

Det var Helle Busck Fensvigs oldefar, Arnold Busck, der grundlagde boghandlerkæden i 1896. Efter svære år er udviklingen nu vendt – og på bundlinjen står igen sorte tal i familievirksomheden.

Tirsdag den 11. august var en særlig dag for boghandlerkæden Arnold Busck.

Her rundede kædens direktør, Helle Busck Fensvig, 50 år.

I mange år var Helle Busck Fensvig overbevist om, at hun aldrig skulle spille en aktiv rolle i familievirksomheden, og det til trods for at den naturligt altid har fyldt meget i hendes barndomshjem. 
Det var hendes oldefar, Arnold Busck, der i 1896 åbnede den første boghandel i Pilestræde i sammen med en kompagnon for få år senenere at flytte alene til Købmagergade i en dengang lille butik i Københavns latinerkvarter.

Da Arnold Busck i 2008 købte konkurrenten B.O. Bøger, var Helle Busck Fensvig en væsentlig del af processen, og da virksomheden næsten samtidig blev alvorligt ramt af finanskrisen ligesom mange andre, så Helle Busck Fensvig nu en anledning til at være med til at løfte familiearven, først som aktiv bestyrelsesformand og siden som administrerende direktør. En beslutning, der ikke mindst glædede hendes far, som siden villigt har stillet sig til rådighed som sparringspartner, men klogelig har valgt at lade næste generation gøre tingene på sin egen måde.

Hård konkurrence

Det skulle vise sig at blive svære år. Udover finanskrisen var branchen ramt af flere nye salgskanaler og de frie bogpriser, som sendte priserne i frit fald efter en politisk beslutning om at liberalisere bogmarkedet. En beslutning, der har fået boghandlere til at lukke og forlag til at fyre medarbejdere. Også Arnold Busck mærkede konsekvensen, men i familien Busck er man opdraget til at møde livets udfordringer med gåpåmod og handlekraft. Helle Busck Fensvig var i besiddelse af en indædt vilje til at bevise, at en boghandel kan være en god forretning, hvis man gør det på den rigtige måde, og hendes tro på, at man ved egen kraft kan gøre en forskel, er generelt stærk. 


Udviklingen er vendt

Det tog nogle år, og det var ikke sjove år, men i dag er udviklingen vendt, og resultaterne understøtter den historie, Helle Busck Fensvig satte sig for at overbevise sine 400 medarbejdere om.

Antallet af butikker er skåret ned til 30, ligesom Arnold Busck har en velbesøgt webshop, og der er igen sorte tal på bundlinjen. Det skyldes ikke mindst, at man på én og samme gang har evnet at holde fast i det af det gamle, som er godt, samtidig med at man ikke har været bange for at forny sig. Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Relaterede nyheder

Nyheden har ingen relaterede nyheder

Afstemning

Hvordan endte omsætningen i første halvår? (primært specialhandel)

Markant bedre end forventet
 
En anelse bedre end forventet
 
Nogenlunde som forventet
 
Lidt ringere end forventet
 
Markant ringere end forventet
 
Ved ikke
 

Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD