Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Ny undersøgelse: Så mange forventer at fyre når lønkompensationen stopper

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Forventer du at din virksomhed må opsige ansatte hvis hjælpepakkerne ikke forlænges?

Ja, det vil i høj grad blive blive nødvendigt
 
Ja, det vil i nogen grad blive nødvendigt
 
Måske
 
Nej, vi klarer os igennem uden opsigelser
 
Ved ikke
 
Tuesday den 12 May 2020 kl. 09:35 af: Dennis Clausager

Næsten hver femte privatansatte leder arbejder i et firma der har måtte fyre ansatte grundet corona, og det tal forventer de stiger når hjælpepakkerne stopper.

Lederne i landets virksomheder forventer, at skulle i gang med en række opsigelser, når den nuværende lønkompensationspakke udløber 8. juli. Det viser en en ny undersøgelse som Ledernes Hovedorganisation har foretaget blandt medlemmerne.

Betydeligt mørketal

Hos Ledernes Hovedorganisation mener man at udsigterne på lysere tider på det danske arbejdsmarked på den korte bane, er svære at få øje på og at der bag den officielle ledighedsstatistik gemmer sig et betydeligt mørketal.

- Det danske arbejdsmarked er ekstremt hårdt ramt af krisen. Det viser ikke bare de officielle ledighedstal, men også at hver femte af de privatansatte ledere arbejder på en virksomhed, som har måttet afskedige medarbejdere. Og det kan blive langt værre, hvis ordningen med lønkompensation stopper den 8. juli. Næsten hver tredje leder forventer, at nogle af de medarbejdere, som lige nu er på lønkompensation, derefter vil blive fyret, siger Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation i en pressemeddelelse. 

Niklas Praefke mener også, at undersøgelsen i medlemspanelet blandt 982 privatansatte ledere giver et klart billede af, at der gemmer sig et betydeligt mørketal bag den officielle ledighedsstatistik. Mørketallet skyldes både dem, som er på lønkompensation og formentlig vil blive fyret, når den ordning stopper. Og det skyldes gruppen af funktionærer, som allerede er blevet fyret, men har tre måneders eller længere opsigelse og derfor ikke indgår i ledighedstallene endnu.

Gemmer sig en endnu grummere virkelighed
 
Lederens Hovedorganisation foreslår derfor, at regeringen forlænger den eksisterende hjælpepakke.
 
- Vi skal langt fra lade os lulle i søvn af, at ledighedstallene i disse dage ligger stabilt. For bag de officielle tal gemmer der sig en endnu grummere virkelighed, som vi skal forholde os til. Derfor ønsker vi i Ledernes Hovedorganisation, at lønkompensations-ordningen bliver forlænget til minimum udgangen af august. Og derudover mener vi, at der er akut brug for en kickstart af dansk økonomi, hvor vi blandt andet giver privatforbruget et solidt boost for at give en hånd til erhvervslivet, siger Niklas Praefke.

Organisationen foreslår blandt andet frigivelse af de indefrosne feriepenge og kraftigt nedsat moms på restaurant- og cafébesøg for at kickstarte forbruget igen.

LÆS OGSÅ: Tørre corona-tæsk sender detailsalget til tælling
 


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD