Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Ny analyse: Salgsboom i netbutikker

Foto: detailfolk.dkTuesday den 18 September 2012 kl. 06:40

Netbutikkerne ænser ikke det sløve forbrug og de haltende fysiske butikker. Siden 2009 er overskuddet for de 18 største netbutikker steget med 146 procent.

Grøntsager, billetter, tøj, bøger og vaskemaskiner. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan købes og sælges i de virtuelle butikker på nettet. Mens fysiske detailbutikker lider en stille butiksdød, er der fuld fart på netbutikkernes vækst.

Det viser en undersøgelse af Danmarks 18 største netbutikker foretaget af Berlingske Business.

Det samlede resultat efter skat for netbutikkerne er steget fra 21 millioner kroner i 2009 til 52 millioner kroner i 2011 - en stigning i overskuddet på 146 procent.

Danskerne er de næstmest nethandlende i EU. Samlet handler 77 procent af de internetaktive danskere på nettet. I Italien er det tal kun på 27 procent.

Skærpet konkurrence på vej til fysiske butikker

Og det er kun begyndelsen. Netbutikkerne har ikke tænkt sig at lade sig nøje. I fremtiden vil der komme showrooms, så forbrugerne har mulighed for at se varerne før de køber dem - de fysiske butikkers eneste trumf bliver hermed uskadeliggjort.

- Hvis du gennem et showroom kan komme tættere på dine kunder og dermed adressere den udfordring, nærheden er, så er det jo en oplagt mulighed, siger Henrik Theil, kommunikationschef i brancheorganisationen FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, til Berlingske Business.

 (Berlingske Business)Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD