Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Søstrene Grene stormer frem

Foto: Søstrene Grene/PROnsdag den 12 september 2018 kl. 09:34 af: Kristian Holgersen

Der er fuld tryk på væksten i det seneste årsregnskab fra Søstrene Grene. Topchefen regner med at holde farten flere år endnu.

Godt nok har Søstrene Grene brugt 2017 på at åbne 44 nye butikker og lancere sit koncept i fire helt nye lande. Men det har ikke forhindret bundlinjen i at svulme gevaldigt op.

Overskuddet lander på 78 millioner kroner - en stigning på 46 millioner i forhold til året før. Det skriver Søstrene Grene i en pressemeddelelse, hvor nøgletallene for 2017 bliver lagt frem.

De mange nye butikker har også fået omsætningen til at vokse med 46 procent. I rede penge skulle der være tale om små 900 millioner kroner, skriver Børsen.

- Der er rigtig god gang i forretningen. Meget af væksten er kommet fra nye butikker, og vi tror, vi kan holde en høj vækst i hvert fald fem år endnu, siger Mikkel Grene, administrerende direktør, til avisen.

En stærk søsterkultur

Direktøren peger på Søstrene Grenes partnerskabsmodel og en såkaldt “søsterånd” som nogle af de vigtigste årsager til den høje indtjening.

- Vi er stolte af at have en tydelig søsterånd, som vi kalder Søstrene Grene-kulturen, hvor værdier som fornyelse, glæde og kreativitet alle står stærkt, så den enkelte kollega føler arbejdsglæde, motivation og sammenhold, siger Mikkel Grene i pressemeddelelsen.

- Anna og Claras forunderlige verden skal være rammen for både vores kunder, men også vores kolleger, og derfor er vores tilgang til ledelse og kultur altafgørende. Det hele handler om mennesker, fortsætter han.

Tidligere på måneden blev Line Vogdrup ny leder af området People & Culture. Hendes opgave er at gøre Søstrene Grene til en endnu mere attraktiv arbejdsplads og styrke den omtalte søsterånd.

Vækst ikke et mål i sig selv

Søstrene Grene har i dag mere end 216 butikker i 15 forskellige lande. Seneste tilføjelser er Østrig, Schweiz, Færøerne og Belgien. 

Men selvom den administrerende direktør har planer om at fortsætte det høje væksttempo, så skal det ikke gå stærkere, end hvad remmer og tøj kan holde til.

- Vækst og ekspansion er ikke et mål i sig selv, men vi drømmer om gennem vores univers at røre så mange kunder som muligt i de kommende år rundt omkring i verden, siger Mikkel Grene og fortsætter:

- Og så er det vigtigt for os, ikke mindst som familieejet virksomhed, at vi kan levere stærke finansielle resultater, så vi er i stand til at finansiere alle de mange nye tiltag, som vi har i støbeskeen for de kommende år.

LÆS OGSÅ: Søstrene Grene når milepæl: Her er kædens næste målFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD