Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Matas fortsætter de tocifrede vækstrater på nettet

Foto: MatasOnsdag den 30 oktober 2019 kl. 09:44 af: Kristian Holgersen

Kvartalsregnskabet byder på vækst - især på nettet. Men alligevel har Matas sænket forventningerne til hele året en smule.

I årets andet kvartal har Matas opnået en omsætning på 822,5 millioner kroner. Det er 5,8 procent bedre i forhold til samme periode sidste år.

Særligt på nettet er der fuld damp på væksten, som i denne omgang lyder på 53 procent, fortæller topchefen i en kommentar til kvartalsregnskabet.

- For sjette kvartal i træk voksede onlinesalget fra matas.dk med mindst 50 procent i forhold til samme kvartal året før. Det momentum vil vi fortsætte med flere investeringer i det digitale område, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Ude i den fysiske verden har Matas moderniseret 15 af sine butikker i årets andet kvartal. Det slags tilpasninger af butiksnettet vil kæden prioritere højt fremover, selvom de tager tid at få på plads.

- Matas står friskere i gadebilledet, hvilket kunderne tager godt imod. Vi ser den mest positive effekt på salg og indtjening, når vi samtidig udvider, flytter eller sammenlægger butikker, så vi kan tilbyde kunderne større udvalg og endnu bedre service, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Indtjeningen (EBITDA) holder næsten niveau og lander på 107 millioner kroner.

Nedjusterer en smule

Trods gode takter, så nedjusterer Matas alligevel forventningerne til hele året en smule. Den underliggende salgsudvikling i andet kvartal var simpelthen mindre positiv end forventet.

Like for like steg omsætningen kun 0,3 procent i andet kvartal - ser man på første halvår er der tale om et fald på 0,5 procent.

Nu forventer Matas en omsætningsvækst på mellem 3,5 og 5,5 procent (før: 3,5 - 6,5), mens den underliggende omsætningsvækst skulle ramme et sted mellem 0,5 og 1,5 procent (før: 0,5 - 2,5).

LÆS OGSÅ: Matas satser på ny løsning i maskinrummetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD