Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Krig om mobil-betalinger blusser op igen

Foto: Claus SjödinOnsdag den 8 februar 2017 kl. 10:45 af: Kristian Holgersen

Efter lange forhandlinger afviser Danske Bank at tilføje en dankort-løsning i MobilePay. Som modtræk lancerer Nets i stedet sin egen app.

Kampen om markedet for digitale mobilbetalinger ser ud til at fortsætte med fornyet styrke, efter TV2 Business i går kunne afsløre, at samarbejdet mellem Danske Bank og Nets er brudt sammen.

Udviklingen betyder, at det mobile dankort - en digital version af det kendte dankort - ikke kommer til at være integreret Danske Banks populære betalingsservice Mobilepay, som der ellers har været forhandlet om i en længere periode.

- Mobilepay skulle tvistes for meget rundt. Når to store virksomheder forhandler, vil begge to også gerne have kontrollen. Nu er vi gået fra hinanden, efter at vi har givet det lang tid, hvor begge parter har strakt sig langt for at få det til at lykkes, siger chefen for Danske Banks Personal Banking, Jesper Nielsen, til Børsen.

Nets lancerer sin egen app

Som modtræk vil Nets til foråret lancere en selvstændig app, der skal gøre dankortet let tilgængeligt på mobilen for alle brugere - uanset hvilken bank de har. Løsningen vil især komme detailhandlen til gode, lyder det.

- Detailhandlen har de seneste år investeret i at udvikle det kontaktløse dankort og siden Dankort på mobilen, siger Jeppe Juul-Andersen i en pressemeddelelse. Han er vicedirektør i Nets.

- De har udtrykt et stærkt ønske om, at dankort også understøttes via en selvstændig app, så vi skaber de bedste forudsætninger for, at dankort forbliver danskernes foretrukne betalingsmiddel i butikkerne. Dette ønske har vi valgt at efterkomme, fortsætter han.

Samtidig arbejder de 60 pengeinstitutter i BOKIS-samarbejdet på at sende en såkaldt digital wallet på markedet, hvor det også vil være muligt at bruge dankortet på mobilen.

Dansk Erhverv ønsker app velkommen

Hos Dansk Erhverv ser man den kommende app som en god beslutning, der kan komme både forbrugerne og detailhandlen til gode.

- Nye betalingsløsninger giver forbrugere og erhvervsdrivende flere valgmuligheder og er med til at drive udviklingen mod nemmere og hurtigere betalinger i detailhandlen. Derfor ser vi frem til, at Dankort nu kommer som en selvstændig app. Vi ved, at mobilbetaling rummer et stort potentiale, og med den nye app til Dankort får danskerne et nyt, effektivt og billigt betalingsmiddel på mobilen, siger markedsdirektør hos Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, i pressemeddelelsen fra Nets.

Også Dansk Supermarked Group ser positivt på Nets beslutning. Ligesom konkurrenten Coop har de droppet betalinger med Mobilepay for at satse på en løsning fra Nets.

LÆS OGSÅ: Coop dropper MobilePay: Satser på denne løsningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD