Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Konkurrencerådet: Store problemer med apotekerne

Thursday den 13 October 2016 kl. 08:14 af: Lise Møller Schilder

Kun to grossister leverer al medicinen til de danske apoteker. Der er behov for lovændringer for at højne konkurrencen, vurderer Konkurrencerådet.

Der er behov for store ændringer hos de danske apoteker. Det skyldes, at der er store konkurrencemæssige problemer. Det vurderer Konkurrencerådet i en ny analyse af markedet. Det skriver Konkurrence- pg Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Konkurrencen om at levere medicin til danskerne via apoteker har det dårligt. Vi har et grossistled, hvor to virksomheder sidder på næsten alt. I praksis kan de ikke konkurrere på pris, og apotekerne er så gennemregulerede, at de ikke kan medvirke til at øge konkurrencen på pris, siger formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, i pressemeddelelsen.

Alt for tæt samarbejde

De to grossister er Nomeco og Tjellesen Max Jenne. Konkurrencerådet vurderer i den forbindelse, at apotekerne kun har begrænsede incitamenter til at afprøve andre engrosforhandlere. Det betyder, at apotekernes indkøbspris på medicin er den samme, uanset hvilken af de to eksisterende engrosforhandlere, de køber medicin igennem. Rådet vurderer også, at de to store grossisters rabatsystemer er stort set identiske.

- Begge grossister tilbyder apotekerne det fulde sortiment af medicin, og de tilbyder hver især en it-løsning, som betyder, at apotekeren ikke skal tænke på varebestilling og lagerstyring. Det styrer grossisten. Det tætte samarbejde og it-løsningen gør det vanskeligt for nye grossister at komme ind på markedet, skriver Konkurrencerådet i pressemeddelelsen.

Konkurrencerådets anbefalinger:

  • De væsentlige barrierer for nye medicingrossister skal reduceres.
  • Medicingrossister skal have bedre muligheder for at konkurrere på pris og større incitament til at konkurrere på leveringsevne.
  • Apotekerne skal have større incitament til at afsøge markedet og finde alternative grossister.

Konkurrencerådet oplyser, at man gentagne gange har henvendt sig til den siddende sundhedsminister med henblik på at få ændret regulering af området – senest i 2012. Desuden har EU-kommissionen og Konkurrencerådet afgjort en række sager om overtrædelser af konkurrenceloven på medicinområdet.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv går i kødet på netapotekFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD