Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

IC Group sælger Saint Tropez

Foto: detailfolk.dkMonday den 28 January 2019 kl. 09:04 af: Lise Møller Schilder

Salget medfører et større tab for IC Group. Oven i dette nedjusterer koncernen forventningen til sine resterende brands.

Modekoncernen IC Group har det seneste år været i gang med at sælge ud af alle sine brands. Nu er tøjkæden Saint Tropez blevet solgt til den konkurrerende koncern DK Company. Det skriver IC Group i en pressemeddelelse.

Der er tale om et 100 procent salg, som på papiret medfører et større tab for IC Group.

- Likviditetseffekten af salget forventes at blive et positivt, mindre millionbeløb, mens den regnskabsmæssige effekt forventes at blive et tab på ca. 70 millioner kroner med forbehold for endelig opgørelse af bl.a. transaktionsomkostninger, arbejdskapital og visse gældsrelaterede poster, skriver IC Group i meddelelsen.

Fra god til skidt forretning

Saint Tropez har tidligere været en ganske god forretning. I 2014 landede kæden et overskud på 25 millioner kroner.

I dag ser billedet dog noget anderledes ud. Det seneste årsregnskab (2017/2018), som blev offentliggjort i starten af december sidste år, viste et underskud på 18 millioner kroner. 

De sidste brands går tilbage

IC Group har to brands tilbage i porteføljen. Det er By Malene Birger og Tiger of Sweden. Begge brands forventer koncernen at se en mindre tilbagegang fra. Det betyder også, at der samlet vil være en mindre negativ vækst i omsætningen i IC Group.

- For regnskabsåret 2018/19 forventes for koncernens fortsættende aktiviteter, som omfatter Tiger of Sweden og By Malene Birger samt "Centrale funktioner mv.", en mindre tilbagegang i omsætningen målt i lokal valuta i forhold til året før.

Mange brands solgt fra

IC Group har længe været i gang med at finde købere til stort set alle sine brands. I december blev Designers Remix solgt tilbage til brandets grundlæggere.

Derudover blev sportsbrandet Peak Performance solgt i april sidste år for 1,9 milliarder kroner. Køberne var finske Amer Sports Corporation.

LÆS OGSÅ: IC Group sælger endnu et brandFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD