Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

H&M anklages for fup med CSR-rapport

Foto: detailfolk.dkMandag den 5 oktober 2015 kl. 06:00 - Kilde: MarketNews

(Rettet den 5. oktober klokken 18.15)

En ny rapport anklager en række fabrikker, som H&M får produceret tøj hos, for at være rene dødsfæller. H&M mener ikke, at rapporten er retvisende.

I april i år udkom H&M's Conscious Actions Sustainability Reports, som beskrev, hvordan H&M havde forbedret forholdene for sine mange ansatte i Bangladesh, så deres arbejdspladser var mindre farlige.

Nu viser det sig dog, at tallene i H&M's rapport var lige lovligt optimistiske. Det viser en undersøgelse, som organisationen Clean Clothes Campaign står bag. Det skriver MarketNews

Fabrikker var brandfæller

Organisationen har sammen med en række universitetsforskere undersøgt 32 af H&M's 56 såkaldte guld og platin produktionssteder i Bangladesh. De 56 produktionssteder beskæftiger tilsammen 78.000 medarbejdere. Det er ikke H&M som ejer produktionsstederne, men kæden får produceret en del af sine produkter der. 

Undersøgelsen viser, at flertallet af de undersøgte fabrikker stadig kan klassificeres som regulere brandfælder. Eksempelvis kan medarbejderne i tilfælde af brand ikke forlade stedet via døre, trapper eller andre udgange, men vil i stedet blive brændt inde.

- Sikkerhedsinspektioner udført af Accord ingeniører i 32 af H&M's platin- og guldfabrikker afslører i alt 518 overtrædelser af strukturelle sikkerhedskrav, 836 overtrædelser af brandsikkerheden og 650 overtrædelser af sikkerhedskrav for el-installationer. Det er et gennemsnit på 62 overtrædelser af sikkerheden på hver fabrik, står der i rapporten, som du kan læse her.

Tragedie skabte fokus på sikkerhed

Det er ikke helt tilfældigt, at det er brandsikkerheden, som organisationen har haft fokus på. For det var netop under en brand i 2013 at 1129 mennesker døde på tøjfabrikken Rana Plaza i Bangladesh. H&M fik ikke produceret sine produkter på Rana Plaza, men kæden gik sammen med en række andre store mærker for at skabe markante forbedringer på alle fabrikkerne i Bangladesh, således at sikkerheden kom i højsæddet. På mange af disse fabrikker, er forbedringerne dog udeblevet.

Undersøgelsen viser nemlig, at 61 procent af de bedste produktionsfabrikker, som H&M samarbejder med, stadigvæk ikke har nødudgange i tilfælde af brand, mens 51 procent af stederne har døre og porte som lukker arbejderne inde. 11 procent af fabrikkerne låser endda arbejderne inde, når det brænder.


H&M afviser kritik

I H&M er man uforstående overfor kritikken, da virksomheden efter eget udsagn har gjort en stor indsats for at forbedre forholdene.

- Det er en sag, vi prioriterer meget højt, og vi tror på, at vores indsats i samarbejde med de 200 andre brands kan være med til at nå dette mål. Derfor kan vi heller ikke genkende det billede, der tegnes af H&M i den seneste rapport fra Clean Clothes Campaign, skriver H&M i en kommentar til detailfolk.

H&M har i alt 229 produktionssteder i Bangladesh. 

LÆS OGSÅ: Svensker med H&M-karriere ny Ralph Lauren-topchef

Læs hele artiklen på MarketNews


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD