Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Historisk kæde fylder 100 år

Foto: Pressefoto ShellOnsdag den 8 maj 2013 kl. 14:55 af: Puk Holm Hansen

En stor dansk kæde med 314 udsalgssteder i Danmark runder 100 år, og det bliver fejret med en række festlige tiltag og fødselsdagsarrangementer.

Fra den første tankstation på Gl. Kongevej og bombningen af Shell-huset i 1943, oliefyrets indtog i de danske hjem, de små tankbiler ved Storebæltsfærgen, Nordsøolien eller Brent Spar kan Shell siges at være en del af den danske historieskrivning. Onsdag i denne uge kunne Dansk Shell fejre, at det er præcis 100 år siden Dansk-Engelsk Benzin og Petroleums CO blev stiftet.

- Shells nu 100-årige historie i Danmark er på mange måder et spejl af både historien om det motoriserede og det industrialiserede Danmark. Vi gik hånd i hånd med udbygningen af vejnettet og opførte tankstationer over alt i landet, og vi var med, da parcelhusene fik indført oliefyr og centralvarme. 100 år er et langt liv for en virksomhed, og når vi ser tilbage på vores historie i Danmark dukker der mange kendte scener op, som de fleste danskere kan relatere til på godt og ondt, siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Dansk Shell.

I 1913 anlagde Shell den første offentlige servicestation i Danmark på Gl. Kongevej 4 tæt ved Vesterport i København.

LÆS OGSÅ: Shell tror på feinschmecker-koncept

Shells 100-årsdag skal fejres med festlige tiltag på Shells 314 danske servicestationer og i de kommende måneder med åbent hus på raffinaderiet i Fredericia og fødselsdagsarrangementer for medarbejdere og forretningsforbindelser.

Shell-huset


Noget af det, der giver Shell en plads i Danmarks historien, og som mange voksne danskere vil huske, er Shell-huset ved Vesterport i København og ikke mindst dets bombning under 2. Verdenskrig. Men andre vil måske også huske de små tankvogne, der forsynede ventende bilister med benzin og snacks ved Storebæltsfærgerne. Andre igen vil tænke på balladen omkring Brent Spar tilbage i 1990’erne.

LÆS OGSÅ: Nærbutikker lider efter lukkelovens fald

Mere convenience og nye koncepter

De senere år har Shell satset meget på convenience-delen og indgået forskellige samarbejder. Blandet andet med 7-Eleven som har overtaget dele af driften og i august sidste år indledte Shell et samarbejde med kvalitets-bagerikæden Reinh. van Hauen. Med muffins og hindbærsnitter af konditorkvalitet ville Shell hæve kvaliteten på deres servicestationer.

LÆS OGSÅ: Shell starter samarbejde med luksusbager

Der er 314 Shell servicestationer i Danmark, heraf 63 Shell/7-Eleven, 65 forhandlerejede, 131 forpagterdrevne og 55 ubemandede Shell Express stationer. I alt har Shell 44.000 servicestationer i verden.

LÆS OGSÅ: Statoil og Peugeot i usædvanligt samarbejde
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD