Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Guldkomet går på børsen

Foto: detailfolk.dkWednesday den 26 June 2013 kl. 11:00 af: Puk Holm Hansen

En smykkevirksomhed med butikker i hele norden er nu blevet introduceret på børsen og varsler vækst.

De seneste år er prisen på guld steget kraftigt. Og det er noget, som den nordiske skrotgulds-virksomhed, GuldAdam, har formået at udnytte. Schweizisk ejede GuldAdam blev etableret i Finland i 2009 og kom til Danmark i 2011. Efter et solidt resultat for 2012 går guld-virksomheden nu på børsen.

- Resultatet 2012 var ekstraordinært. Med vores nye franchise-forretningsmodel, kan virksomheden opkøbe guld og sølv med betydeligt lavere risiko. På grund af omstruktureringer og fokus på det nye franchisekoncept forventer vi, at nettoomsætningen i 2013 falder til cirka 169 millioner danske kroner. Gennem udvidelsen af virksomheden med en række franchisetagere vil GuldAdam til gengæld øge sin købekraft og få en bredere platform for aktiviteterne. Børsnoteringen styrker samtidig vores markedsposition som den største aktør. Endelig forventer vi øget tillid til GuldAdam i markedet på grund af børskravene til transparens og finansiel troværdighed, forklarer administrerende direktør i GuldAdam, David Aspehult, i en pressemeddelelse.

I dag blev GuldAdam Holding AB handlet for første gang på den svenske fondsbørs, AktieTorget AB i Stockholm.

LÆS OGSÅ: Netgigant indtager børsen med milliardmålsætning

Med en nettoomsætning i 2012 på 617 millioner danske kroner og 172.000 kunder, er virksomheden Skandinaviens største opkøber af skrotguld. Forretningsideen er at gøre det enkelt for kunderne at opnå viden om værdien af deres guld og sølv. Koncernen handler ikke med guldet, men sælger det videre til omsmeltning.

Satser på franchise

Udover at gå på børsen vil GuldAdam omstrukturere virksomheden fra at være drevet af informationsture til en egentlig kæde med franchise-ejede butikker og internethandel. Virksomheden investerer derfor i en central infrastruktur, PR og marketing, der understøtter de 22 butikker, 40 franchisetagere, og 34 medarbejdere.

- Børsintroduktionen indebærer, ud over en øget tillid i markedet, at GuldAdam kan ekspandere med etablering af mindst 15 nye franchise-butikker inden for et år, skriver GuldAdam i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Smykkemillionær kommer krakket modehus til undsætning

Det schweizisk ejede GuldAdam blev oprindeligt etableret i Finland i 2009 og har nu aktiviteter i 13 lande, blandt andet i Sverige, Norge og Danmark. Datterselskabet GuldAdam Danmark blev etableret i 2011.

Virksomheden er desuden den største af sin art i Norden med butikker i København, Odense, Vejle og Aarhus. Virksomhedens hovedkontor er placeret i Stockholm, herudover har virksomheden administrative afdelinger i Estland og Schweiz.

LÆS OGSÅ: Smykkegigant i massiv fremgang


 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD