Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Gavekort gælder på trods af forældelse

Foto: detailfolk.dkFriday den 27 July 2012 kl. 13:10 af: Freja Thorbech

Selvom butikkerne har ret til at afvise et gavekort efter tre år, opfordrer forbrugerombudsmanden nu til, at de alligevel tager imod det.

Når man modtager et gavekort med en gyldighedsperiode på fem år, skal kortet kunne anvendes i fem år – også selv om udstederen har lov til at afvise kortet efter tre år. Det skriver forbrugerombudsmanden i en pressemeddelse. 

Reglerne om forældelse betyder ellers, at et gavekort bliver forældet efter tre år, uanset hvad kortets udsteder har sagt til køberen eller skrevet på kortet. Men forbrugerombudsmanden opfordrer nu butikkerne til også at tage imod gavekort, hvor den påtrykte gyldighed er længere end tre år.

Opfordringen kommer efter, at forbrugermanden modtog en klage over Imerco tidligere i år. Isenkræmmerkæden havde med henvisning til forældelsesreglerne afvist klagerens gavekort, da der var gået mere end tre år siden udstedelsen. På kortet stod der dog påtrykt, at gyldighedsperioden var fem år.

Følger henstilling

Forbrugerombudsmanden opfordrede Imerco til at acceptere forbrugernes gavekort i hele gyldighedsperioden, uanset om kortene er forældede efter forældelsesreglerne. Den opfordring har Imerco nu fulgt. 

- Det er positivt, at Imerco har valgt at følge min henstilling. Generelt vil jeg opfordre erhvervsdrivende til at tage imod gavekort påtrykt fx fem års gyldighed, selv om reglerne om forældelse giver dem hjemmel til at afvise dem efter tre år. Det giver forbrugerne en tryghed, at man kan regne med, at et gavekort kan bruges i så lang tid, som det faktisk fremgår af kortet, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Relaterede nyheder

Nyheden har ingen relaterede nyheder

Afstemning

Hvordan endte omsætningen i første halvår? (primært specialhandel)

Markant bedre end forventet
 
En anelse bedre end forventet
 
Nogenlunde som forventet
 
Lidt ringere end forventet
 
Markant ringere end forventet
 
Ved ikke
 

Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD