Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Fyrværkeri-sag kan sende T. Hansen-direktør i fængsel

Foto: detailfolk.dkTuesday den 28 January 2014 kl. 09:50 af: Newspaq

I dag begynder retssagen mod T. Hansen-kæden, der kan betyde fængselsstraf til direktøren og koste kæden retten til at handle med fyrværkeri.

Det kan komme til at koste den landsdækkende butikskæde T. Hansen retten til at handle med fyrværkeri, hvis det lykkes anklagemyndigheden at få virksomheden dømt i en sag om ompakning af fyrværkeribatterier.

I straffesagen, der indledes tirsdag i Retten i Odense, kræver anklagemyndigheden T. Hansens fyrværkeri-datterselskab, LCH Fireworks A/S, idømt en bøde og frakendt retten til at handle med fyrværkeri.

Samtidig kræver anklageren fængselsstraf til T. Hansen-direktøren, Bent Hansen, der desuden, hvis det står til anklageren, skal miste retten til at være direktør eller medlem af bestyrelsen i et selskab, der handler med fyrværkeri.

Specialanklager Klaus Holten Kristensen, Fyns Politi, mener, at betingelserne for at frakende T. Hansen retten til at handle med fyrværkeri er opfyldt.

Sikkerhedsstyrelsen standsede salget

Bent Jensen og virksomheden er tiltalt for at have bedt en producent i Kina om at ompakke op mod 14.000 fyrværkeribatterier i sommeren 2011.

Ifølge anklageskriftet bad virksomheden i en e-mailkorrespondance om, at batterier med navnet "Kansas City" blev ompakket, så de kom til at hedde "Flames of Passion", og de fik sammen med det nye navn og også nyt sikkerhedsnummer.

Under det nye navn blev de i fyrværkerisæsonen det år markedsført i T. Hansens 76 butikker, indtil Sikkerhedsstyrelsen den 16. december 2011 standsede salget med et strakspåbud.

Virksomheden og direktøren er tiltalt for at fortsætte handlen, selv om styrelsen allerede den 22. november havde udstedt påbud om at standse salget og kalde batterierne tilbage.

- Der er langt hen ad vejen ikke uenighed om det faktiske i sagen. Og når man har foretaget ompakning - og det er ubestridt - i strid med dansk myndigheds afgørelse, så er det en alvorlig sag, siger Klaus Holten Kristensen.

Foruden overtrædelse af fyrværkerilovgivningen vil anklagemyndigheden også forsøge at få direktøren dømt efter den sjældent brugte paragraf 176 i straffeloven, der handler om fusk med mærkning af varer, og som kan give fængselsstraf.

Nægter sig skyldig

Bent Hansen nægter sig imidlertid skyldig. Han har udtalt, at han venter, at hverken virksomheden eller han selv ender med at blive dømt.

Retten har sat tre dage af til sagen, som bliver en strid om, hvorvidt der var grundlag for Sikkerhedsstyrelsens påbud til virksomheden, og hvorvidt den ompakning, der har fundet sted, er omfattet af straffelovens paragraf 176 eller ej.

Der falder dom i sagen senest den 4. februar.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: T. Hansen ser fortsat vækstmulighederFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD