Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Flere konkurser kan være på vej - og det behøver ikke være så skidt

Foto: detailfolk.dkMonday den 7 March 2022 kl. 11:14 af: Kristian Holgersen

Antallet af konkurser har været lavt gennem længere tid, og i februar faldt niveauet så igen. Men det kan snart ændre sig, vurderer økonom.

Da coronakrisen stadig var ny, blev der varslet om risiko for store konkursbølger. De pessimistiske forudsigelser holdt bare ikke stik.

I stedet har niveauet af konkurser været væsentligt lavere end normalt, viser de månedlige opgørelser fra Danmarks Statistik.

Udviklingen fortsatte i februar, hvor antallet af konkurser blandt aktive virksomheder lå på 162, når der korrigeres for sæsonudsving. Det er 5,7 procent færre end i januar.

Sidste år lå det gennemsnitlige konkurstal på 181 om måneden - før coronakrisen var tallet over 200, fremgår det af tal fra Arbejdernes Landsbank.

- Det er utrolig lave konkurstal med tanke på, at vi lige er kommet igennem en coronakrise, som vi aldrig har oplevet før, og med flere smittebølger, der momentvist har leveret nogle dybe hug til flere dele af danske erhvervsliv, skriver Lisette Rosenbeck Christensen i en analyse. Hun er økonom i Arbejdernes Landsbank.

Hjælpepakkerne har været en effektiv redningskrans for erhvervslivet, men økonomen forventer, at flere går konkurs i de kommende måneder, når ordningerne ophører og de forskellige coronalån skal betales tilbage.

Flere konkurser behøver ikke være helt skidt, vurderer Lisette Rosenbeck Christensen.

- Der er dog ikke meget som tyder på, at der i 2022 venter en massiv konkursbølge, og skulle der komme et løft i konkurserne, er det ikke entydigt negativt. Det er nødvendigt for dynamikken i en markedsøkonomi, at konkurserne ikke holdes kunstigt nede over en lang periode, og at der er plads til konkurser, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Overtager konkursramt konkurrent - men dropper butikkerne Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD