Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Elgiganten i unåde hos forbrugerombudsmanden

Foto: detailfolk.dkThursday den 18 October 2012 kl. 11:16

Elgiganten har markedsført udsalgsprocenter på en række varer for derefter at hæve prisen på nogle af varerne, før udsalget startede. Vildledende, mener forbrugerombudsmanden.

Elgiganten slipper i første omgang med en løftet pegefinger, men forbrugerombudsmanden har indskærpet reglerne over for elektronikkæden, der har markedsført en rabat på alle produkter af et bestemt mærke og efterfølgende hævet prisen på nogle af produkterne. På den måde kommer forbrugerne til at betale en højere pris, end markedsføringen lover.

- Det er Forbrugerombudsmandens vurdering, at markedsføringslovens vildledningsbestemmelse bliver overtrådt, når erhvervsdrivende først annoncerer en besparelse på en række udvalgte produkter for derefter at hæve prisen på nogle af de samme produkter, inden tilbuddet overhovedet begynder, skriver forbrugerombudsmanden i en kommentar til sagen.

Forvrider forbrugernes økonomiske adfærd

Forbrugerombudsmanden har været nede i en konkret sag, hvor Elgiganten i tilbudsaviser havde markedsført en rabat på 30 procent på alle produkter af et bestemt mærke uden at angive en pris.

Efter annonceringen, men før tilbuddet trådte i kraft, hævede selskabet, pga. højere priser på markedet, imidlertid prisen på enkelte af de produkter, der var omfattet af markedsføringskampagnen.

- Det var Forbrugerombudsmandens opfattelse, at Elgiganten derved havde anvendt en vildledende fremgangsmåde, som var egnet til mærkbart at forvride forbrugernes økonomiske adfærd, lyder konklusionen fra forbrugerombudsmanden.

Der er tale om en problemstilling, som Forbrugerombudsmanden ikke har behandlet før, derfor  afsluttede Forbrugerombudsmanden sagen ved at indskærpe reglerne over for Elgiganten.
 

(Forbrugerombudsmanden)Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD