Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Elektronikbranchen trues af nye momsregler

Foto: ColourboxFriday den 20 September 2013 kl. 10:45 af: Puk Holm Hansen

Dansk Erhverv mener, at Skatteministeriets nye lovforslag om momsregler er en "administrativ bombe" under salget af elektronik i den danske detailbranche.

Et nyt lovforslag, som Skatteministeriet har sendt i høring, møder nu stor kritik fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv og Revisionsfirmaet Deloitte. Lovforslaget handler om indførelse af omvendt betalingspligt for moms på indenlandsk salg af mobiltelfoner, tablets og anden elektronik. Og det er noget, som Dansk Erhverv frygter vil skabe en administrativ bombe under elektroniksalget.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv frygter at butikker ender som skrotplads

Det nye lovforslag er egentlig er stillet med henblik på at stoppe det ulovlige elektroniksalg, forklarer Dansk Erhverv:

- Baggrunden for momsforslaget er bekæmpelse af momsunddragelse, herunder at undgå de såkaldte momskarruselsager, hvor et meget stort parti varer, som eksempelvis mobiltelefoner, bliver solgt mellem en kæde af virksomheder, der løbende fradrager momsen af deres køb af varepartiet, for så enten at forsvinde eller gå konkurs, inden der skal afregnes moms til statskassen, skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Skyder med sprede hagl

Desværre mener Dansk Erhverv, at Skatteministeriet med det nye forslag skyder med sprede hagl.

- Forslaget om at indføre såkaldt omvendt betalingspligt for moms ved salg af blandt andet mobiltelefoner, bærbare pc’er og tablets til virksomheder rammer alt for bredt i forholdet til sigtet med de nye regler. Det giver simpelthen ikke mening at indføre så store administrative krav til salg af forskellige former elektronik til virksomheder, når langt størstedelen af al handel med elektronik foregår på helt lovlig vis, siger Ulla Brandt, chefkonsulent i Dansk Erhverv, i pressemeddelelsen.

Alle elektronikvirksomheder vil blive ramt

Ifølge Lars Loftager Jørgensen, partner hos Deloitte, vil alle virksomheder, der forhandler elektronik, vil blive ramt af de nye regler.

- Reglerne vil blandt andet indebære, at kommer der en tømrermester ind hos en elektronikforhandler for at købe en mobiltelefon, vil forhandleren pludselig skulle håndtere handlen på en sådan måde, at der ikke skal udstedes en normal salgsfaktura med moms på, da det er den erhvervsdrivende køber, der skal stå for at angive momsen til SKAT, forklarer Lars Loftager Jørgensen, partner hos Deloitte, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: Regeringen forsømmer private virksomheder

Mener at forslaget bør indsnævres

Derfor mener Dansk Erhverv og Deloitte, at forslaget bør indsnævres, så det ikke rammer de områder af elektronikhandlen, hvor momssvindlen ikke er udbredt.

- Bliver forslaget vedtaget i sin nuværende form, vil det blandt andet medføre problemer i detailhandlen, da salg af de omfattede produkter til privatpersoner og virksomheder pludselig skal håndteres helt forskelligt på kasseapparaterne. Derudover vil det give store udfordringer for sælger at skulle håndtere salg, hvor en virksomhed både køber varer omfattet af de nye regler og andre varer, der skal opkræves moms af på sædvanlig vis, siger Ulla Brandt i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Minister lover erhvervsskoler penge til reformFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD