Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Eksperterne er enige: Lukkeloven koster små butikker livet

Foto: detailfolk.dkMonday den 10 September 2012 kl. 09:36

Når lukkeloven afskaffes om tre uger, må mange små butikker dreje nøglen om, spår flere eksperter.

Prognoserne er ikke gode for de små lokale butikker rundt om i landet. 

Nu er der kun tre uger til, at lukkeloven afskaffes den 1. oktober, og alle butikker må holde åbent om søndagen. Eksperterne er enige og spår, at det vil koste flere små butikker livet. Det skriver en række forskellige medier.

Ifølge en prognose fra Retail Institute Scandinavia og Copenhagen Business School vil knap 1.000 butikker, købmænd og kiosker lukker inden 2020 som følge af afskaffelsen af lukkeloven.

- Flere butikker må bukke under de kommende år, fordi de ikke har omstillingsevnen til at klare det ekstra konkurrencetryk, der kommer fra de store spillere på banen, siger adm. direktør fra Retail Institute Scandinavia Henning Bahr til P4 Sjælland.

Enighed blandt eksperter

Byplanlægger og landsbyforsker Jørgen Møller fra Aalborg Universitet har samme vurdering.

- Det er vindernes lukkelov. Det er de store butikskæder, det er de stærke forbrugere og de stærke bysamfund, der vinder, siger han til DR Nordjylland.

Også direktør Bruno Christensen fra analysebureauet Detailhandels Promotion, chefkonsulent Klaus Jørgensen fra Landbrug & Fødevarer og faglig chef i HK Handel Kim Jensen har tidligere vurderet, at den nye lukkelov vil ramme de mindre købmænd.

Sådan holder man på kunderne

Hvis de små butikker vil holde på kunderne, mener ekspert i kundeadfærd og professor ved Copenhagen Business School, Torben Hansen, at det er vigtigt, at reklamere med det, som storcentrene ikke kan.

- Det kunne være at Handelstandsforeninger udnytter det historiske byrum, der findes, og skaber oplevelser og events for forbrugeren. For når forbrugeren så er der, så kan de jo dér gå i butikker og købe varer, siger Torben Hansen til P4 Sjælland.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD