Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Domstol lemper straf for supermarkedsrøverier

Foto: morguefile.comMandag den 5 maj 2014 kl. 11:24 af: Newspaq

I forbindelse med en sag om røverier i flere sjællandske supermarkeder, nedsætter landsretten nu gerningsmandens dom.

En mand fra en røverbande, der i 2012 gjorde livet utrygt for ansatte i supermarkeder på Sydsjælland og Midtsjælland, har fået nedsat sin straf i Østre Landsret.

Manden, der har tilknytning til rockergruppen Bandidos, fik sidste år i Retten i Næstved en straf for røverierne på otte år og tre måneder, hvortil kom en tidligere dom på ni måneders fængsel, altså i alt ni år.

Nu har landsretten nedsat straffen med to år, så han slipper med syv års fængsel.

Ligesom byretten fandt landsretten Joachim Boye Pedersen skyldig i at have begået ni røverier mod supermarkeder. Imidlertid finder landsretten det ikke bevist, at der blev truet med et skarpladt oversavet jagtgevær.

Kun ved et af otte røverier mener landsretten, at det våben, der blev truet med, var skarpladt.

Ved det sidste af røverierne blev manden i byretten dømt for at have haft tre knive, mens landsretten kun finder det bevist, at der var én kniv.

- Dommen viser, at byretten har lagt sig i den øvre ende og lagt til grund, at der blev brugt skarpladte våben, siger den dømte mands advokat Allan Vistisen.

Familiemedlemmer dømt

I byretten fik mandens fætter tre år og ni måneders fængsel for sin andel af nogle af røverierne.

Hans bror blev dømt for at hjælpe med at opbevare noget tøj og det oversavede jagtgevær, som han på et tidspunkt gravede ned på en fodboldbane, efter at pressen var begyndt at omtale røverierne.

Hverken fætteren eller broren har anket deres domme. Resten af røverierne menes begået sammen med andre mænd, hvoraf det ikke er lykkedes politiet at finde dem alle.

Røverierne fandt sted fra august til oktober 2012. De gik ud over supermarkeder i Fakse Ladeplads, Karise, Ørslev i Ringsted, Terslev i Haslev, Klippinge, Store Heddinge, Lellinge i Køge, Rønnede og Stege.

Udbyttet var på mellem 8500 og 85.000 kroner. I alt lykkedes det ifølge anklageskriftet røverne at true sig til 325.000 kroner.

Da røverne var maskerede under røverierne har de ikke kunnet identificeres på videooptagelser fra overvågningskameraer. Derimod har anklagemyndigheden fulgt mændenes færden via deres mobiltelefoner.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Dusør udloves i sag om millionrøveriFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD