Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Disse butikker må holde åbent Grundlovsdag

Foto: detailfolk.dkTuesday den 4 June 2013 kl. 09:07 af: Dennis Clausager

I morgen er det den 5. juni og dermed Grundlovsdag. Traditionen tro, opstår der altid tvivl blandt kunder og medarbejdere om, hvilke butikker der må holde åbent, og om man ikke - som medarbejder - har krav på en betalt fridag. 

Langt de fleste mennesker i Danmark ser frem til Grundlovsdag, da det betyder en velfortjent fridag, men der er faktisk fortsat både butikker og virksomheder, der ikke holder lukket denne dag.

Hvilke butikker må holde åbent Grundlovsdag?

Grundlovsdag bliver i lukkelovssammenhæng betragtet som en helligdag, og dermed er det kun dagligvarebutikker med en omsætning på under 32,8 millioner kroner årligt, samt f. eks. bagere, blomsterbutikker, havecentre og byggemarkeder, der må holde åbent.

Ligeledes må butikker der ligger i f. eks. sommerhusområder, havneområder og forlystelsesparker også holde åbent. Alle andre butikker må som udgangspunkt ikke holde åbent.

Har man krav på at holde fri Grundlovsdag?

Hvor Grundlovsdag ifølge lukkeloven bliver betragtet som helligdag, er det i arbejdssammenhænge ikke en helligdag, hvilket betyder at man ikke pr. automatik er berigtiget en hel eller delvis betalt fridag.

Det er altså op til den enkelte virksomhed at beslutte, om man skal kompenseres. En del overenskomster har dog indarbejdet Grundlovsdag i reglerne.

Grundlovsdag var tidligere kun en halv lukkedag for detailbutikkerne, der lukkede kl. 12.00, men i 2005 blev reglerne ændret, og dagen blev en lukkedag for de fleste.

LÆS OGSÅ: Ny lukkelov øger behovet for intelligente vagtplanerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD