Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Detailsalget går frem i årets første måling

Foto: detailfolk.dkTuesday den 25 February 2020 kl. 11:41 af: Kristian Holgersen

Mens forbrugerne holder lidt igen med at købe dagligvarer og tøj, sørger en tredje varegruppe for at tvinge kurven for detailsalget opad.

Året starter fint for detailsalget, som fra december til januar er steget med 0,5 procent.

Det viser friske tal fra Danmarks Statistik. De er korrigeret for prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage.

- Stigningen i januar følger et fald i detailsalget i december og en stigning i november. Det tyder således på, at detailsalget ikke længere er lige så koncentreret i december, skriver Danmarks Statistik.

Ikke alle varegrupper er med til at drive udviklingen fremad. Salget af “fødevarer og andre dagligvarer” og “beklædning mv.” går tilbage med henholdsvis 0,2 procent og 0,4 procent.

Faldet i de to varegrupper bliver opvejet af  “andre forbrugsvarer,” hvor elektronik og møbler blandt andet hører under. Her kunne Danmarks Statistik måle en vækst på 1,2 procent fra december til januar.

Det faktiske forbrug er højere

Arbejdernes Landsbank kalder tallene for gode nyheder, fordi detailsalget er en af de tidlige indikatorer på udviklingen i privatforbruget.

- Det er væsentligt at nævne, at der i detailsalget ikke er medtaget nethandel på udenlandske hjemmesider. Det må derfor formodes, at detailsalgstallene undervurderer den faktiske stigning i danskernes forbrug, skriver en af bankens økonomer, Anders Christian Overvad, i en analyse.

At handlen på udenlandske netbutikker ikke bliver medregnet slår især igennem på tallene for salget af tøj og sko, lyder vurderingen fra Nykredit.

- Danskerne er ikke holdt op med at købe tøj og sko, men de køber det i stigende grad hos udenlandske internetforretninger. Til gengæld går det ned ad bakke med detailsalget af især tøj og sko herhjemme, og det trækker den samlede detailomsætning ned, skriver banken i en analyse.

LÆS OGSÅ: En presset detailhandel trækker modebranchens omsætning ned

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD