Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Denne del af landet er hårdest ramt af butikstyverier

Foto: detailfolk.dkMonday den 20 March 2023 kl. 09:59 af: Kristian Holgersen

Efter flere rolige år begyndte antallet af butikstyverier pludselig at stige i 2022. Der er stor forskel på land og by, viser analyse.

Butikkerne oplever langt flere tilfælde af tyverier end tidligere, men de langfingrede "kunder" holder sig typisk væk fra de tyndt befolkede områder.

Det viser en analyse fra SMVdanmark.

Gennem en længere periode faldt antallet af butikstyverier lige så stille i Danmark, og 2021 bød ligefrem på en bundrekord med blot 15.000 registrerede anmeldelser.

Den udvikling endte brat i 2022, hvor antallet steg 27 procent til knap 20.100.

- Det er svært præcist at sige, hvorfor vi oplever denne stigning i butikstyverier, men det skyldes nok, at priserne er steget så markant i 2022, så fristelsen ved at stjæle er blevet større. Samtidigt er der nok også nogen, der fejlagtigt tror, at butikkerne scorer kassen, så det i deres hoved bliver mere legitimt med butikstyveri, siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Her er flest tyve på spil

En del af landet er særlig hårdt ramt af butikstyve, viser analysen fra SMVdanmark.

Rødovre, Glostrup og Ishøj på den københavnske Vestegn ligger i den uheldige top. For hver 1.000 indbyggere i Rødovre blev der anmeldt ni butikstyverier, mens tallet for Glostrup er syv.

Væksten var stærkest (48 procent) i storbykommunerne Aarhus, Odense og Aalborg, mens hovedstadskommunerne oplevede en stigning på 19 procent.

- Først og fremmest fjerner tyverierne, eller frygten for tyveri, fokus fra driften i virksomheden. Det kan være en tidskrævende og dyr affære først at forebygge tyveri i form af fx overvågning og vagt, og hvis det så alligevel sker, skal man snakke med politi og måske forsikring, siger Lasse Lundqvist.

I den anden ende af skalaen finder vi mere tyndt befolkede områder. Bedst ser det ud for Læsø, hvor de har nul butikstyverier for hver 1.000 indbygger. Lige efter kommer Lemvig, Rebild og Favrskov med 0,3.

LÆS OGSÅ: Landets butikker vil sætte hårdere ind mod tyve og uromagereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD