Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Den norske del af Elgiganten vil lukke butikker i sparerunde

Foto: PR.
Friday den 13 January 2023 kl. 10:49

Omkostningerne skal ned, lyder det fra topchefen i norske Elkjøp, som varsler om mindre bemanding og butikslukninger.

Omkostningerne skal ned i elektronikkæden Elkjøb, som er navnet på den norske del af Elgiganten.

Ifølge den adm. direktør, Linda Frid Andresen, skal kædens udgifter til personale reduceres med omkring 12 procent, så bemandingen i butikkerne bliver mindre, mens enkelte står til at lukke ned.

- Det er en krævende tid for detailhandlen med en ekstrem situation i forhold til pris og margin, siger Linda Frid Andresen i en pressemeddelelse.

- En svag krone, lavere efterspørgsel og fyldte varelagre har sat vores driftsresultat under pres. Vi er i en krævende periode, og vi skal forberede os på, at markedet er udfordrende i længere tid end forventet. Det betyder, at vi ikke kan have så mange på arbejde som i normale tider, siger hun.

Elkjøb, der har 86 butikker i Norge, har oplevet et markant fald i indtjeningen. I første halvår af 2022 endte driftsresultatet på 22 millioner norske kroner - året inden lå det på 672 millioner.

Anderledes ser det ud i danske Elgiganten, hvor den adm. direktør, Peder Stedal, i oktober kunne præsentere et rekordgodt årsregnskab.

Fra maj 2021 til og med april 2022 opnåede Elgiganten en samlet omsætning på lige over syv milliarder kroner, mens overskuddet før skat beløber sig til 131,4 millioner kroner.

Samtidig har Elgiganten sat gang i en større ekspansion. I løbet af de næste par år vil elektronikkæden udvide med 10 nye varehuse, så det samlede antal lander på 50.

LÆS OGSÅ: Stor ekspansion sender Elgiganten ud i to kendte shoppingcentreFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD