Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dansk Supermarked satser på Big Data

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 19 august 2014 kl. 11:35 af: Freja Thorbech

Med et nyt it-system vil Dansk Supermarked i langt højere grad udnytte data om de godt to millioner daglige kunder.

Hver dag lægger knap to millioner kunder vejen forbi en af Dansk Supermarkeds Netto-, Føtex-, Bilka- eller Salling-butikker.

Med et nyt it-system vil detailkoncernen bruge den data, som man indsamler om eksempelvis kundernes indkøbsadfærd til at optimere forretningen. Systemet kan nemlig løbende analysere oplysninger om hvad, hvor og hvornår kunderne køber deres varer. På baggrund af analyserne kan dagligvarekoncernen skabe nye attraktive tilbud og kampagner samtidig med at logistikken og de daglige arbejdsgange i virksomheden optimeres.

- Konstant fokus på kunderne, godt købmandsskab og en effektiv forretningspraksis har altid været opskriften på vores succes, siger CIO i Dansk Supermarked, Alan Jensen, i en udtalelse.

Til gavn for kunderne

Det er HP, der er leverandør af systemet, der hedder SAP HANA, og hos Dansk Supermarked satser man på, at det nye system ikke blot vil gavne forretningen, men også kunderne.

- Med HP’s løsning skaber vi et værdifuldt grundlag til at forbedre vores opfølgning på nøgletal, øge vores kundeindsigt og optimere vores forretningsprocesser; alt sammen til gavn for kunderne. For evnen til hurtigt at transformere vores enorme datamængder til forretningsmæssig indsigt og beslutninger vil give os konkurrencemæssige fordele og sikre, at vi fortsat kan indtage en central position på detailmarkedet, siger Alan Jensen.

Dansk Supermarked driver knap 1.400 butikker fordelt på kæderne Føtex, Bilka, Netto og stormagasinet Salling. Koncernen opererer i fire lande ud over Danmark.

LÆS OGSÅ: Kan detailhandlen gøre brug af Big Data?Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD