Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dansk Supermarked dømt i kopi-sag

Foto: detailfolk.dkFredag den 10 januar 2014 kl. 12:13 af: Nyhedsbureauet Newspaq

Dansk Supermarked skal betale 200.000 kroner i erstatning til Ralph Lauren efter salg af falske polo T-shirts.

Dansk Supermarked, der omfatter supermarkedskæderne Bilka, Føtex og Netto, har fået forbud mod at handle med mærkevarer fra det kendte modefirma Ralph Lauren.

Det er Sø- og Handelsretten, der i en dom fredag nedlægger forbud mod virksomhedens import og salg af varer i alle størrelser og farver, fordi Dansk Supermarked er blevet afsløret i at forhandle falske Ralph Lauren polo T-shirts.

Retten har også bestemt, at Dansk Supermarked skal betale mærkevarefirmaet et engangsbeløb på 200.000 kroner for krænkelsen.

Sagen handler om omkring 2500 polo T-shirts, der blev annonceret i en husstandsomdelt Bilka-tilbudsavis, som kom i et oplag på 1,8 millioner eksemplarer. Her blev de markedsført som originale produkter til en billig pris.

Dansk Supermarked har erkendt, at polo T-shirtene var falske, og sagen har derfor drejet sig om Ralph Laurens erstatning.

Tydelige kopier burde være opdaget

Sø- og Handelsretten peger i sin afgørelse på, at varerne bar tydelige tegn på at være falske og af dårligere kvalitet, og at Dansk Supermarked derfor ved en undersøgelse, for eksempel i forbindelse med fotografering til reklameavisen, kunne have konstateret, at de var falske.

Retten hæfter sig også ved, at varerne blev indkøbt via en hjemmeside, hvis visuelle udtryk ligger langt fra Ralph Laurens egen.

- Retten finder, at Dansk Supermarked som professionel indkøber burde have foretaget en kvalitetskontrol af, om de produkter af mærket Ralph Lauren, som de udbød til salg i deres forretninger, var originale produkter, hedder det i afgørelsen.
Der er ifølge retten tale om en uagtsom krænkelse, hvorved Dansk Supermarked har handlet ansvarspådragende.

Selv om Ralph Lauren ikke har lidt et tab, mener retten, at mærkevarefirmaet har været ude for en markedsforstyrrelse, fordi kopiprodukter er blevet solgt i en forretning, hvor kunderne har en berettiget forventning om at finde den ægte vare.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Dom: Netto skal betale 400.000 for reklamefilmFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD