Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Erhverv: Skattereformen vil ramme detailhandlen hårdt

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Regeringen vil hæve fødevareafgifterne i den kommende skattereform. Er det en god idé?

Ja, højere afgifter er nødvendige for at lukke hullet i statskassen
 
Nej, grænsehandlen vil stige på bekostning af de danske butikker
 
Tuesday den 29 May 2012 kl. 14:17 af: Steffen Moses

Regeringen lægger med sit nye udspil til en skattereform op til afgiftsstigninger for milliarder. Men det vil koste detailhandlen dyrt, advarer Dansk Erhverv.

I det nye udspil til en skattereform vil regeringen lade adskillige afgifter stige med et samlet milliardbeløb, der i 2020 bliver til 2,75 milliarder kroner om året. En del af stigningerne skal ramme grænsehandelsvarerne. Det vækker stor forundring i Dansk Erhverv, der bl.a. repræsenterer den danske detailhandel.

- Selvom handlen over grænserne udgør et større milliardbeløb og i forvejen kun har udsigt til at stige, så er det åbenbart ikke noget, der bekymrer regeringen. Det koster statskassen enorme summer og danske arbejdspladser – alligevel vælger regeringen at skrue endnu højere op for afgifterne med den nye skattereform. Det er stærkt beklageligt, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, i en pressemeddelelse.

- Vores kilder, som er leverandører til dagligvarehandlen, oplyser, at grænsehandlen er stigende - særligt efter de markante afgiftsstigninger så sent som i januar i år. Nogle vurderer helt op til 25 procent. Så der er desværre sket præcis det, vi forudsagde – grænsehandlen er steget på grund af afgiftsstigningerne og fedtafgiften. Og regeringens lægger nu op til at fortsætte ad samme vej, siger han.

Grænsehandlen trækkes især af øl, sodavand og vin. De nye tal i dag viser, at der sælges 220 millioner liter sodavand og 181 millioner liter øl ved grænsen. De solgte mængder sodavand i Tyskland svarer til mere end 50 procent af det indenlandske salg i Danmark.

- Man må stille sig selv det spørgsmål: Hvor stor en del af salget af en bestemt varegruppe skal flytte ud af landet, før politikerne mener, det er problematisk og reagerer? Det er ubegribeligt, at man ikke vil gøre noget ved problemet, siger Henrik Hyltoft.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Relaterede nyheder

Nyheden har ingen relaterede nyheder

Afstemning

Hvordan endte omsætningen i første halvår? (primært specialhandel)

Markant bedre end forventet
 
En anelse bedre end forventet
 
Nogenlunde som forventet
 
Lidt ringere end forventet
 
Markant ringere end forventet
 
Ved ikke
 

Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD