Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dansk Erhverv: EU-dom er en sejr for detailbranchen

Foto: detailfolk.dkFredag den 25 maj 2012 kl. 09:30 af: Freja Thorbech

En sejr for detailhandlen og forbrugerne.

Sådan opsummerer Dansk Erhverv i en pressemeddelse den EU-dom, der netop har fastslået, at MasterCard ikke må opkræve de såkaldte multilaterale interbankgebyrer på betalingskort.

Dommen betyder, at det bliver billigere for detailbranchen og forbrugerne at bruge internationale betalingskort som MasterCard. 

Dansk Erhverv ser afgørelsen som en vigtig sejr for detailhandlen, der i mere end 10 år kæmpet for at få EU-Kommissionen til at gribe ind overfor kortselskabernes og bankernes høje skjulte gebyrer i betalingskortsystemerne.

- Med dagens afgørelse er der udsigt til større konkurrence på gebyrerne til betalingskort-selskaberne. Nu mangler vi bare, at Kommissionen fastholder presset mod betalingskortselskaberne, så handlen og dermed forbrugerne kan få en basal betalingsløsning med en fair prissætning, uden at der følger alverdens fordelsprogrammer, forsikringer og kreditter skjult med i pakken. Det vil i sidste evne gavne detailhandlen og forbrugerne, fastslår Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelse.

Henrik Hyltoft forklarer, at selvom Dankortet står stærkt herhjemme, er der stadig mere end tre millioner danskere, der har et internationalt betalingskort liggende i pungen.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD