Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Dansk Erhverv: Dankort-nedbrud koster detailhandlen millioner

Foto: Detailfolk.dkTirsdag den 21 januar 2014 kl. 09:22 - Kilde: Flere medier

Gårsdagens nedbrud på dankortet kan ende med at koste detailhandlen millioner i tabt omsætning, vurderer Dansk Erhverv.

Det kan blive dyrt for den danske detailhandel, at dankortet ikke virkede i 11 timer mandag.

Det vurderer markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, over for flere medier. Til Politiken siger han, at der på en almindelig mandag sker dankorttransaktioner for i den høje ende af et trecifret millionbeløb, men han understreger dog samtidig, at det ikke er det samme som et omsætningstab. Til dr.dk siger markedsdirektøren, at nedbruddet har kostet medlemsvirksomheder omsætning og i visse brancher er der tale om et milliontab

Ekspedienter kende ikke nødprocedure

Særligt brancher med ubemandede automater som eksempelvis benzinstationer var hårdt ramt, da man her ikke havde mulighed for at tage imod danskernes kort. De fysiske butikker har mulighed for at tage imod betalinger, hvis de indstiller deres terminaler til en såkaldt offline-procedure. Men som kommunikationskonsulent i Nets, Ulrik Marschall, i går sagde til detailfolk.dk, er det ikke alle ekspedienter, der ved, hvordan det gøres.

Det problem kender man til i Nørrebro Handelsforening, hvor formand Hans Mejlshede over for dr.dk kalder nedbruddet for uacceptabelt og fremhæver problemet med, at man erhvervsdrivende ikke kender til nødproceduren.

Minister vil have en plan

Heller ikke på Christiansborg er nedbruddet gået ubemærket hen. Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) siger til Tv2 Nyhederne, at han regner med, at der kommer en plan for, hvordan man undgår, at sådan noget sker igen.

Hos Nets, der står bag dankortet, vil viceadm. direktør Susanne Brønnum dog ikke garantere for, at der ikke sker uheld igen. Hun understreger dog over for Tv2 Nyhederne, at man vil gøre alt for, at det sker så få gange som muligt.

LÆS OGSÅ: Dankort-nedbrud i hele landetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD