Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dankort-udskiftning: Sådan bliver de nye kort

Foto: Detailfolk.dkMandag den 17 marts 2014 kl. 09:02 af: Newspaq

De nye dankort vil blandt andet kunne spare medarbejdere i butikkerne, mener en ekspert.

Ny teknologi vil om et par år sørge for, at det bliver hurtigere og nemmere at betale med dankort i butikker landet over.

For når danskerne i 2016 skal have udskiftet en stor del af de omkring fire millioner Visa/dankort, får de et kort tilbage, der rummer en ny chip, skriver Berlingske.

Den nye chip betyder, at kortet kan nøjes med enten at blive bevæget hen forbi betalingsterminalen eller blot berøre terminalen let - såkaldt kontaktløs betaling.

Selvom det lyder nemt for forbrugerne, så er de nye muligheder først og fremmest en fordel for dagligvarebutikker og kiosker, mener Bruno Christensen, der forsker i indkøbsvaner ved Retail Institute Scandinavia.

- I dagligvarebutikker bliver der i videre udstrækning mulighed for at lave selvbetjening ved udgangskasserne.

- Det vil klart kunne spare medarbejdere, og fra kundernes synsvinkel kan det nedbringe kødannelser ved kasserne, hvis man i højere grad har mulighed for at skanne varer ind og lade kortet betale automatisk, når man går igennem, siger han til Berlingske.

Kommer ikke til at koste job

Direktør Jens Birkeholm fra organisationen for danske detailbutikker Dansk Detail mener dog ikke, at den kontaktløse betalingsform kommer til at koste job.

- Konkret reducerer det sliddet på den fysiske terminal. Men det betyder ikke, at der kan spares medarbejdere. Vi har været gennem forbrugs- og finanskrisen, og det betyder, at butikkerne er nede på at have de medarbejdere, der skal til for at yde den gode service, siger han.

Det kommer til at koste et tocifret millionbeløb at indføre de nye kort. Kortudbyderen Nets og Dansk Erhverv på vegne af detailhandlen skal forhandle om kortet til april, skriver Berlingske.

Nets, der forventes at blive solgt inden længe, siger, at det er helt naturligt at skifte chippen, når så mange kort skal skiftes på samme tid.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Dankortsalg kan koste detailhandlen milliarderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD