Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Coop og Forbrugerrådet afviser Svanemærket

Foto: morguefile.comThursday den 7 February 2013 kl. 10:32

Både Coop, Forbrugerrådet og Dansk Industri vender tommelfingeren nedad til forslaget om, at få Svanemærket på danske fødevarer.

Boller og bananer skal ikke have klasket Svanemærket på sig, sådan lyder udmeldingen fra medlemmerne af det danske Miljømærkenævn, der består af blandt andet Coop, Forbrugerrådet og Dansk Industri. Det skriver Ritzau, ifølge Fyens Stiftstidende. 

Nordisk Ministerråd har ellers foreslået, at miljømærket, Svanemærket, skulle kunne komme på madvarer, men det vil kun forvirre forbrugeren, lyder det altså fra blandt andet Coop og Dansk Industri. 

"Dårlig ide"

-Det er en rigtig dårlig idé, der kun vil forvirre forbrugerne. Forslaget betyder, at brød med lavt indhold af salt og mange kostfibre kan svanemærkes. Men det har jo intet med godt miljø eller økologi at gøre. Dansk Industri ( DI) anbefaler, at man bygger videre på de veletablerede mærker, som forbrugerne har tillid til som det økologiske ømærke, siger chefkonsulent Lise Walbom fra DI til Ritzau ifølge Fyens Stiftstidende. 

Hos Miljømærkenævnet er man generelt enige i, at der ikke er behov for flere mærker på madvarer. Det er dog lande fra hele norden, der skal afgøre, hvorvidt Svanemærket kan komme på brød og grønt. Derfor kan Danmark nedstemmes ved afstemingen, hvilket betyder, at producenter, der ønsker at få Svanemærket på deres varer, kan få det fremover. 

LÆS OGSÅ: Hvad er det nu, Svanemærket betyder?

(Ritzau/Fyens Stiftstidende)Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD