Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Butiksørken i København får syv nye butikker

Foto: MenyWednesday den 15 March 2017 kl. 10:06 af: Lise Møller Schilder

Nybyggeriet i Københavns Nordhavn er ikke ligefrem kendt for sit sprudlende butiksliv. Syv nye butikker tør dog godt satse på området.

Der er rigeligt med skræmmeeksempler på nybyggede områder i København, der kæmper med at tiltrække butikker med handelsfacader ud til gaden. Både Ørestaden og nybyggeriet i Sydhavnen lider under, at butikslivet er flyttet ind i de to store shoppingcentre Fields og Fisketorvet. 

Netop dette problem har By & Havn været opmærksomme på i forbindelse med udbygningen af Københavns Nordhavn. Området, der stadig bærer præg af en lidt spøgelsesagtig stemning, skal nemlig have sin egen handelsgade. Og nu er de første syv butikker fundet. Det skriver Børsen.

Uenighed om rabatter

By & Havn, der udvikler området, forventer, at forretningerne åbner inden længe i det nye Århusgade-kvarter. Butikkerne er supermarkederne Netto og Meny, pizzariaet Bar Uno, Svaneke Brød og plantebutikken Plant. Derudover åbner biografen Big Bio Nordhavn og designvirksomheden Menu.

- Meget af det er med fokus på mad og fødevarer og kvalitet i den sammenhæng. Dermed supplerer butikkerne handelslivet på Østerbro ganske godt, siger Jens Kramer Mikkelsen, der er administrerende direktør i By & Havn, til Børsen.

Han afviser, at der er givet rabatter til lejerne. Det er samarbejdspartnerne fra Nordic Real Eastate Partners, dog ikke helt enige i.

- Vi har givet mindre rabatter, end vi har budgetteret med, men i og med at området ikke er færdigudviklet, så skal vi også bidrage til at få det op at stå. Når vi har haft lejere på ønskelisten, så har vi også måttet anskueliggøre for dem, at her var en fornuftig businesscase, siger Rasmus Nørgaard, der er investeringsdirektør i NREP.

LÆS OGSÅ: Holch Povlsen køber næsten hel gade i ÅrhusFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD