Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Butiksevent sætter fokus på boligmangel

Foto: Copenhagen comfort bedsTuesday den 17 September 2013 kl. 09:51 af: Freja Thorbech

En række studerende overnattede i går i en sengebutik. Med happeningen vil de sætte fokus på de mange boligløse studerende.

- Hvor skal vi sove i nat?

Sådan lyder spørgsmålet fra en række studenterråd rundt om på landets universiteter. De forsøger at sætte fokus på den store boligmangel, der er blandt nye studerende. I nat har en række studerende fået deres skønhedssøvn i en butik på Amagerbroggade i København.

Det er Copenhagen comfort beds, der har stillet senge og butikslokaler til rådighed for de boligløse studerende. 

- Jeg vil godt støtte op om sagen, så de unge kan få tag over hovedet. Det gør jeg ved at åbne mine døre, så de får mulighed for at få en god nats søvn og for at holde deres event i min butik, siger indehaver Lotte Høi til detailfolk.dk.

Hos de studerende har man afsøgt mange muligheder for, hvor det var muligt at finde en seng til de boligløse studerende. Og man havde ikke regnet med, at hjælpen skulle komme fra butiksmiljøet.

- Det er fedt, at man som butik vil åbne sine døre for os. Det giver os en god mulighed for at få samling på de folk, der stadig står uden tag over hovedet, siger Gwen Gruner-Widding, der er formand for studenterrådet på KU.

Vil råbe politikerne op

Med gårsdagens event håber de studerende at kunne sætte fokus på det store problem med manglende studieboliger. 

- Det kan have store konsekvenser for de studerende, hvis de mangler tag over hovedet, når de starter på studie, siger Gwen Gruner-Winding til detailfolk.dk.

Derfor håber hun, at man med eventet i sengebutikken kan råbe politikerne op.

- Det er selvfølgelig ikke holdbart at sove i et udstillingsvindue på Amagerbrogade. Vi har fået politikerne i tale i forhold til de langsigtede løsninger, men det ændrer ikke på, at der netop nu stadig er en række studerende, der akut mangler et sted at bo. Derfor håber vi, at politikerne vil kigge på nogle hurtigere løsninger, der kan hjælpe dem, der mangler tag over hovedet her og nu, siger Gwen Gruner Winding og henviser blandt andet til de mange tomme kirker rundt om i byen, der måske kunne fungere som en form for nødkollegie. 

De studerende har med stor succes selv stablet hjemmesiden sofaformidlingen.dk, hvor folk med en ledig sofa kan stille den til rådighed for en studerende uden tag over hovedet. Det løser dog langt fra problemet på sigt, understreger Gwen Gruner-Winding.

LÆS OGSÅ: Iværksættersucces: En fordel at åbne i krisetiderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD