Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Butiksansatte led i sommervarmen

Foto: ColourboxMandag den 25 august 2014 kl. 10:33 af: Freja Thorbech

Den varme danske sommer har været hård ved de ansatte i landets butikker, viser en ny undersøgelse.

Det er langt fra alle, der har været lige begejstrede for sommerens hedebølge.

For selvom de varme sommerdage har været behagelige på stranden og i sommerhuset, er det ikke helt lige så behageligt at stå i en butik, når kviksølvet i termometeret ryger i top, viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for HK Handel.

71 procent af ansatte på handelsområdet har således oplevet varmegener, og af disse var 67 procent butiksansatte, 24 procent kontoransatte og 6 procent lageransatte.

- Det er et meget højt tal, og det skal arbejdsgiverne tage alvorligt, for ud over at være fysisk ubehageligt for den ansatte, er et af de akutte symptomer på varmegener, at man bliver hurtigere træt og har nedsat arbejdsevne, siger Merete Hansen, arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel, i en udtalelse.

Forebyg næste sommers problemer

70 procent af dem, der oplevede gener, har påtalt problemet over for en leder, og hos HK Handel, der repræsenterer de butiksansatte, anbefaler man, at man tager en snak om varmegenerne i butikkerne.

- Nu da sommeren går på hæld, og vi hører om de her problemer fra medlemmerne, vil jeg kraftigt opfordre til, at man ude i butikkerne får talt om, hvilke gener medarbejderne har oplevet, og hvordan man næste sommer kan undgå at stå i samme situation, siger Merete Hansen.

Hun henviser til, at der er helt klare regler for, hvor varmt der må være på arbejdspladser, og at arbejdsgiveren har pligt til at overholde de regler. Arbejdstilsynet anbefaler, at temperaturen under normale klimaforhold skal være 20-22 grader, og temperaturen må aldrig overstige 25 grader. Under en varmebølge må man dog acceptere, at temperaturen kan snige sig over 25 grader, men i sådanne tilfælde bør de ansatte få lov til at holde flere pauser, have lettere påklædning på og have adgang til vand, lyder det fra HK Handel.

Epinion-undersøgelsen blev foretaget blandt 705 repræsentativt udvalgte medlemmer af HK Handel.

LÆS OGSÅ: Sommervarmen giver udfordringer med dresscodenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD