Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Boss i Dansk Supermarked - opret afgiftsfri zone ved grænsen

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 1 maj 2018 kl. 09:06 af: Lise Møller Schilder

Der bør være en grænsehandelszone nord for den tyske grænse, så danskerne lægger deres penge der i stedet, mener Dansk Supermarkeds topchef.

Der er ingen tvivl om, at det er hårdt at være supermarked i det sønderjyske. Grænsehandelsbutikkerne syd for grænsen tager en stor del af omsætningen.

Det er så dårligt for Danmarks økonomi, at regeringen burde indføre en afgiftsfri zone i den del af Danmark, der grænser op til Tyskland. Det siger Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Per Bank, til Børsen. 

- Optimalt set var der slet ikke behov for et grænsehandelsbælte med lavere moms og afgifter. Men faktum er jo, at vi allerede har præcis sådan et bælte. Det ligger bare syd for grænsen i stedet for i Danmark, hvor det ville skabe vækst og job i Udkantsdanmark og sende en masse penge i statskassen, siger Per Bank.

Skatteministeriet har regnet ud, at grænsehandlen med slik, chokolade, øl og vin udgjorde 4 milliarder kroner i 2016, så der er penge at hente.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er dog ikke begejstret for forslaget.

- Særlige afgifts- og skattefrizoner giver flere problemer, end det løser. Grænsehandlen flytter et andet sted hen. Regeringen arbejder for at lempe afgifter for alle danskere, ikke for en lille del, siger Karsten Lauritzen til Børsen.

LÆS OGSÅ: Netto trækker op i stærkt regnskab fra Dansk SupermarkedFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD