Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

B&O lander nyt underskud - men vejrer morgenluft

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 11 august 2016 kl. 09:51 af: Lise Møller Schilder

Omsætningen er vokset, og driften er forbedret, men underskuddet er stadig stort i det danske elektronikklenodie Bang & Olufsen.

Regnskabsåret 2015/2016 endte som forventet med et større underskud for Bang & Olufsen. Minus 208 millioner kroner efter skat.

Omsætningen er dog steget til 2,6 milliarder kroner. Det er en stigning i forhold til sidste år på næsten 300 millioner kroner.

Styrket drift

Fremgangen kan også ses på tallene fra driftsregnskabet, der blandt andet ikke medregner frasalg af forskellige dele af virksomeden. Her lander underskuddet på 202 millioner kroner. Det er en betydelig fremgang fra sidste år, hvor resultatet var på minus 807 millioner kroner. 

Regnskabet for sidste år 2014/2015 blev kun reddet, fordi Bang & Olufsen valgte at frasælge en større del af forretningen kaldet Automotive. Tager man dette i betragtning, ser det derfor ud som om, at der er kommet bedre styr på driften. 

Et af de områder, hvor det går særlig godt er B&O Play, som er en produktlinje indeholdende højtalere og høretelefoner med mere, som er væsentligt billigere, end de traditionelle Bang & Olufsen højtalere. Omsætning er her steget med 58 procent. Den er derfor næsten oppe på 1 milliard kroner.

Kerneforretningen har det dog fortsat hårdt. Salget af de rene Bang & Olufsen-produkter faldt fra 1,74 milliarder kroner sidste år til 1,66 milliarder kroner.

Ny chef tilfreds

I april skilte Bang & Olufsen sig af med den administrerende direktør Tue Mantoni, som efter fem år på posten ikke havde formået at gøre virksomheden profitabel.

Han er blevet afløst af den nye topchef Henrik Clausen, som tiltrådte 1. juli. Henrik Clausen kom fra en lederstilling i Telenor. I årsrapporten skriver han således.

- Baseret på den øgede innovation, vækstmomentum i B&O PLAY, det skarpere strategiske fokus og det strategiske partnerskab med LG Electronics og HARMAN, mener bestyrelsen, at selskabet nu er meget godt placeret til at nå de finansielle mål, så der kan skabes en lønsom vækst i Bang & Olufsen koncernen.

LÆS OGSÅ: Rigmand tager en bid mere af B&OFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD