Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Analyse: E-handlen fordobles i 2020

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 26 maj 2015 kl. 15:50 af: Freja Thorbech

En ny fremskrivning fra Dansk Erhverv viser, at danskerne i 2020 vil lægge op mod 185 milliarder kroner i netbutikkernes kasser.

De danske forbrugere er glade for at klikke sig til varer online.

Fortsætter de med at lægge lige så mange varer på de virtuelle kassebånd, vil den danske e-handel i 2020 nå helt op på 185 milliarder kroner.

Det viser en ny analyse, som Dansk Erhverv har lavet.

Ifølge erhvervsorganisationens beregninger slog e-handlen i 2014 rekord og rundede samlet set 80 milliarder kroner.

I sin fremskrivning frem mod 2020 tager Dansk Erhverv udgangspunkt i en årlig vækstrate på 15 procent, og det er ikke usandsynligt, hvis man ser på de senere års udvikling, skriver organisationen i sin analyse.

Flere penge ryger til udenlandske butikker

En stigende dansk nethandel er dog ikke lutter lagkage. Danskerne lægger nemlig i stadig større grad deres penge i udenlandske netbutikker.

Hvis man regner med de samme vækstrater, vil e-grænsehandlen nå 46 milliarder kroner i 2020. Det vil sige mere end en fordobling i forhold til sidste år.

Det er ifølge Dansk Erhverv problematisk, fordi danske virksomheder allerede i dag går glip af omsætning og omkring 4.000 e-handelsarbejdspladser.

- Der er behov for et opgør med myten om, at detailhandlen er et hjemmemarkedserhverv. Detailhandlen er, i lighed med bl.a. industrien, særdeles konkurrenceudsat, hvilket e-handlen er et lysende eksempel på. Når danskerne vælger at e-handle i udlandet, sker det på bekostning af salg og servicearbejdspladser i både danske netbutikker og fysiske butikker, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv, Marie Louise Thorstensen, i en udtalelse. 

Udfordring for de danske netbutikker

En særlig konkurrenceudfordring for de danske netbutikker er, at udenlandske netbutikker ikke altid afregner dansk moms, selvom de er forpligtet til det. Ifølge beregningerne fra Dansk Erhverv gik den danske statskasse glip af knap 1 milliarder kroner i momsprovenu i 2014.

- Derfor er det afgørende, at vi tager et opgør med det høje danske omkostningsniveau, så det bliver attraktivt for både danskere og udlændinge at e-handle i Danmark. På den måde kan det danske problem med en negativ e-handelsbalance blive vendt til en positiv e-handelsbalance, siger Marie Louise Thorstensen.

LÆS OGSÅ: Regeringen vil styrke kontrol med udenlandske netbutikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD